Fazekas Sándor miniszter nagy erőt lát a helyi termékekben

Csütörtökön a körmendi húsüzembe látogatott a vidékfejlesztési miniszter, majd részt vett a terméktanács ülésén. Fazekas Sándor méltatta a családi vállalkozás munkahelyteremtését.

Kozma Gábor

A Babati és Társa Húsüzemben a tulajdonos Babati Zoltán, a Húscéh elnöke, valamint  Bebes István körmendi polgármester  várta a magasrangú vendéget. Akit államtitkárok és az egyes  szakterületek  vezetői is elkísértek.

Fazekas Sándor  látható érdeklődéssel figyelte a feldolgozás  folyamatát, az alkalmazott modern  technológiát. Amint az elhangzott, a húsüzemben naponta 320 sertést dolgoznak fel,  140 embernek nyújtva  biztos megélhetést. Illetve  jóval többnek, így a  tulajdonos, hiszen ide kell számolni a kistermelőket, a beszállítókat, a kereskedőket is. - Nehéz volt az indulás, sokszor ütköztem betonkeménységű falakba. De nem adtam fel. Tudtam, hogy az állandó fejlesztések előbb-utóbb meghozzák a maguk gyümölcsét  - fogalmazott  Babati Zoltán.

A vendégeket kísérő termelésvezető, Szakács Zoltán elmondta, hogy az üzemben naponta 30-60 mázsa termék készül: töltelékek, kolbászok, hurkák, egyéb húsipari termékek. A körmendi cég nemcsak a megyében kereskedik, termékei az egész  Dunántúlon kaphatók.

A miniszter  méltatta a családi vállalkozás munkahelyteremtését, majd azt mondta: a kistermelők segítése a jövőben is egyik fő célja lesz a tárcának. A helyi termék helyi erőt  jelent, és ez támogatásra méltó  fogalmazott. Márpedig ebben az üzemben helyi termékek készülnek a jó gazda gondosságával. A terméktanács ülésének egyik fontos  tárgyalási pontja az lesz, miként lehet ezt a kört még tovább szélesíteni.

Az üzemlátogatás során a vendég elbeszélgetett a dolgozókkal, majd megkóstolt néhány specialitást. A delegáció ezt követően a terméktanács ülésén vett részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!