Fölavatták a közösségi házat és az artmozit Celldömölkön

Az artmozi és a közösségi ház avatójával célba ért a közösségi és gazdasági élet élénkítését célzó több mint 500 milliós projekt Celldömölkön.

Ölbei Lívia

A celldömölki önkormányzat több mint 500 millió forintot nyert el "A közösségi élet és gazdaság élénkítése a belváros infrastrukturális fejlesztése révén" című uniós pályázaton, ennek köszönhetően újult meg a celli belváros  a Dr. Géfin tér, a Szentháromság tér, a Hollósy tér, és növekedett  például a belvárosi parkolók száma.

A projekt csütörtökön a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtárban kialakított - száz fő befogadására képes, színházi célokra is alkalmas -  artmozi, valamint a volt tűzoltósági épületből létrehozott - a jövőben több civil szervezetnek otthont adó - közösségi ház avatásával ért célba.

A közösségi ház avatásán Fehér László polgármester mondott beszédet, az épületet Kiss Péter országgyűlési képviselő, Celldömölk díszpolgára avatta fel. A közösségi házat az egyházak képviselői is megáldották.

A művelődési központ által mától üzembe helyezett art-mozi avatására  Kovács Ferenc országgyűlési képviselő, a Vas megyei közgyűlés elnöke kapott felkérést. Az ünnepségen Harangozó Bertalan kormánymegbízott mondott  pohárköszöntőt.

 Celldömölk új mozija szervezett csoportok számára is kínál vetítést. Ebben a formában március 5-7-én a Csodálatos univerzum című ismeretterjesztő  filmet, április 2-4-én A kék bolygót, május 2-4-én pedig Az ember tragédiája című animációs filmet  - Jankovics Marcell alkotását - nézhetik meg a diákok.

A tervek szerint a KMKK második emeletén található moziban - a művészfilmekhez kötődő - filmklub is működik majd. A celli mozi elindításához a szombathelyi Agora Savaria mozi nyújt szakmai segítséget.

Mayer Rudolf, az Agora mozgókép szakirányi vezetője azt mondja, "örül a szíve": az új  mozitermet rendkívül szépnek, komfortosnak, versenyképesnek találja. Úgy látja, van fantázia a kisvárosi mozik újraindításában: ha a kellő időben beszerzik a vetítésekhez ma már egyre inkább elengedhetetlen a digitális projektort, akkor premier-időszakban kínálhatják a legfrissebb termést. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!