Fotók a természetről Kőszegen

Rekordok jellemzik "Az év természetfotósa" 2011. évi pályázatát. Kőszegen csodálatos képek láthatók.

Némethy Mária

Szerda délután, a kiállítás megnyitása után sok kőszegi iskolás gyönyörködött 2011. legszebb természetfotóiban.  Régiónkban most is csak itt, a  Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpontban tekinthetők meg a csodálatos képek április 13-áig.

Ez már a hatodik természetfotó kiállítás Kőszegen. A legjava látható (234 pályázó 5309 fotóval nevezett, a zsűri ebből választotta ki a legszebbeket), bizonyítva: a természet páratlan csodái között élünk, s a magyar természetfotósok  akiknek  színe-java évről évre részt vesz a pályázaton,  napjainkban is a világ élvonalába tartoznak.

("Az év természetfotósa" pályázat előző évi nyertese, Máté Bence - aki most  zsűritag volt - tavaly immár negyedik alkalommal vehette át Londonban a kiemelkedő portfolióért járó Eric Hosking díjat a világ legfontosabb természetfotós pályázatán, a Veolia-Wildlife Photographer of the Year pályázaton.)

A mostani kőszegi kiállításon az előző évekhez képest kevesebb a mélytengeri felvétel, több viszont az északi, havas környezetben készült. Ez azért is van így, mert  kivételes módon "Az év természetfotósa pályázat" mindkét fődíját tavaly egy  hölgy, a Norvégiában élő  Haarberg Orsolya nyerte el. 

Szerdán Havas Márta, az Őrségi Nemzeti Park munkatársa nyitotta meg a kiállítást, akinek szenvedélye a természetfotózás, s akinek képeit most először láthatta a nagyközönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!