Lezuhant egy magyar nő egy osztrák síliftről

Egy magyar síelő 12 méter magasról zuhant le az osztrák Mölltal-gleccser egyik síliftjéről, és súlyosan megsérült - jelentette szombaton az osztrák hírügynökség az előző délután történt esetet.

MTI

A szerencsétlenül járt 33 esztendős titkárnő férjével töltötte sívakációját. Szállásuk a hegytetőn volt, amelyet csak a sílifttel lehet megközelíteni. A baleset a sílift üzemidején kívül történt. A személyszállítást mindennap délután négykor leállítják, mint a rendőrség közölte, a beszállás útját korláttal állják el. Pénteken is így történt, a pályaellenőr még beszállt, utána kitették a figyelmeztető táblát és odahúzták a korlátot. Negyedórával később érkezett a magyar síelő, aki figyelmen kívül hagyta a tiltásokat és beszállt az ülőliftbe. Amikor az ellenőr felért, a liftet leállították, így a nő félúton elakadt. Úgy látta, egyetlen esélye az, ha a drótkötélen ereszkedik le a völgybe. A leugrást elvetette, mert túl veszélyesnek tűnt, ugyanis a felvonó alatt nem volt hó. Leoldotta síléceit, majd mintegy 70 métert sikeresen legyőzött, eközben két ülést is elhagyott. Ezután azonban elveszítette egyensúlyát, és 12 méter magasról lezuhant, átszakítva egy dróthálót.
   
Hat óra körül a fogadós riasztotta a hegyi mentőket, akik egy óra múltán meg is találták a földön, egy mélyedésben fekvő, eszméleténél lévő, de súlyosan sérült nőt. Miután a mentőorvos ellátta, a spittali Samonigg kórházba szállították - adta hírül szombaton a Kleine Zeitung helyi újság honlapja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!