Szívműtéten esett át a japán császár

Szívkoszorúér-áthidaló műtétet (bypass) hajtanak végre Akihito japán császáron február 18-án - közölte vasárnap az NHK japán közszolgálati televízió.

MTI

A császári udvar ügynöksége ugyanakkor arról számolt be, hogy a 78 éves uralkodó vasárnap tért vissza a palotába a kórházból, ahol vizsgálatoknak vetették alá. Az ügynökség részletekkel nem szolgált.
   
Akihito szombaton került kórházba, három hónapon belül másodszor, hogy EKG-vizsgálatok isémiás elváltozásokat mutattak ki nála.
   
Az isémia (ischaemia) érrendszeri betegség, amelynél a szöveteknek nem megfelelő a vér- és oxigénellátása.
   
Tavaly, a március 11-i pusztító földrengést és a fukusimai atomerőműben történt katasztrófát követően, a japán uralkodó, figyelmen kívül hagyva hanyatló egészségi állapotát, Micsiko császárné társaságában többször is ellátogatott az ország szökőár sújtotta északkeleti partvidékére, hogy lelket öntsön a természeti katasztrófa kárvallottjaiba, akik elvesztették szeretteiket vagy otthonukat a pusztító áradatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!