Tragédia-fotópályázat

A Nemzeti Színház megnyitásának 10 éves évfordulója alkalmából fotópályázatot hirdetett, amelyre Az ember tragédiája című drámai költemény ihlette fotókat várnak március 9-ig. A legérdekesebb alkotásokat jubileumi fotókiállításon mutatják be.

MTI


Az új Nemzeti Színház 10 éves története a 2002-es és a 2012-es Tragédia-előadások között ível. "Arra hívunk fel, buzdítunk minden érdeklődőt - amatőr és hivatásos fotográfusokat, alkotókat egyaránt -, hogy olvassák újra Madách művét és gondolataikat, érzéseiket komponálják képpé" - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.
   
Mint írják, a fotókat végleges - kinyomtatott, nagyított - formájukban, minimum A4-es, maximum A1-es méretben várják március 9-ig.
   
A művek és alkotóik jutalma, hogy a legizgalmasabb, legérdekesebb fotók adják a jubileumi fotókiállítás anyagát, amelyet a zsűri állít össze.
   
A fotópályázatra érkezett műveket elbíráló zsűri tagja Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház főigazgatója; Gulyás Gábor, a Műcsarnok igazgatója; Jankovics Marcell rajzfilmrendező, kultúrtörténész; Szilágyi Lenke fotóművész; Vojnich Erzsébet festőművész és Vörös Róbert, a Nemzeti Színház irodalmi vezetője, művészeti tanácsadója.
  
 A kiállítást a Nemzeti Színház előcsarnokában láthatja a közönség, a megnyitót Az ember tragédiája díszelőadásának napján, március 25-én, vasárnap 18.30-kor tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!