Tűzifával segít a karitász a rászorulóknak

Ezekben a napokban szállítanak karitászosok és erdészeti dolgozók közösen ingyen fát a rászorulóknak. A Szombathelyi Egyházmegyében (Vasban, Zalában) összesen 50 háztartásba.

Némethy Mária

A Katolikus Karitász 10 millió forint értékben  500 családot támogat az országban ingyen tűzifával. Ebből a Szombathelyi Egyházmegyébe 50 rászoruló családnak szállítanak ki másfél köbméternyi fát.

Több mint a fele nagycsaládos, vannak egyedülállók, szociális járadékból élők is köztük, a szállítással együtt körülbelül 22-23 ezer forint értékű adományt kapnak - mondta el a sokak által Ani néniként ismert  Horváth Istvánné,  a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász Családsegítő Szolgálatának vezetője.

Kedden kilenc családhoz szállították ki a fát. Balogunyomba háromhoz, köztük volt egy hat gyerekes is, Cákon is háromhoz, ott volt egy szociális járdékból élő férfi, akire már-már rászakad a háza. Aztán Szombathely következett.
 
Az erdészet nagyon felkarolta az ügyet. Mindenhol tőlük kapjuk a fát, a rakodást, a szállítást ingyen végzik. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. vezérigazgatója, Bugán József még plusz tíz családnak adományozott két köbméter fát, ezt a jövő héten szállítják ki.

Hogyan választották ki a rászorulókat? Volt, aki már jelentkezett a családsegítőnél, hogy fára lenne szüksége, máshol a plébániai karitászosok állították össze a névsort. Sajnos hosszú a sor. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!