Ez volt bennem: vonat, puff! - megszólalt a kőszegfalvi baleset túlélője

Hetven centin múlt az élete annak a bozsoki férfinak, aki túlélte az egy héttel ezelőtti kőszegfalvi vonatbalesetet. Varga Gábor portálunknak beszélt arról, mi történt azon a végzetes péntek 13-án.

Merklin Tímea

Pénteken 15 órakor Bozsokon lesz a temetése annak a három közmunkásnak, akik egy hete haltak meg a Kőszegfalvánál történt balesetben, mikor kisbuszuk a vonattal ütközött.

A kisbusz múlt pénteken fél egy körül ütközött Kőszegfalva térségében a Szombathely felől Kőszeg felé haladó személyvonattal. A balesetben hárman kirepültek a járműből, és a helyszínen életüket vesztették. A mentők négy embert szállítottak a szombathelyi Markusovszky kórházba. Egyikük, Varga Gábor még aznap hazament, saját felelősségére.
 
- A fejemen felhasadt a bőr, és az oldalam zúzódott. Nagyon fáj még mindig. Még a levegővétel is nehezemre esik. Más bajom nincs. Csak fejben nehéz összerakni. Mögöttem 70 centiméterrel ment el a vonat. 70 centiméteren múlt. Akik mögöttünk ültek, meghaltak. Nem hiszik el, de én a saját lábamon szálltam ki a kocsiból. Rémisztő volt, amit utána láttam - mondta Varga Gábor, mikor csütörtökön Bozsokon felkerestük. - Lehet, hogy van, akinek nem tetszik, hogy elmondom, de elmondom. Beszélek róla, mert nem jó, ha magamban őrlődök. A soboki erdőn dolgoztunk azon a héten, így hívják azt a részt Kőszegfalvánál, csemetét ültettünk. Február 1-től vagyunk közmunkások az erdészetnél, mind bozsokiak, egy velemi. Rövid műszak volt pénteken, mentünk hazafelé. Aznap csak én jöttem haza. A vasúti átjáróban véletlenül balra néztem éppen. Ez volt bennem: Vonat, puff! Nem tudtam csinálni semmit. Olyan gyorsan történt, hogy nem lehetett követni. A csattanást hallottam, és a melegre eszméltem, hogy folyik a vérem. A vonat három embert kisöpört a kocsiból. Kiszálltam, kerestem őket. Odamentem hozzájuk, láttam, hogy meghaltak. A negyedik társunk mászott ki az árokból... A mentők gyorsan megérkeztek... Nem tudok aludni. Álmodom, és bármit álmodom, mögötte ott van az a kép, ahogy ott fekszenek hárman, olyan, mint egy fénykép... Elmegyek a temetésre, ha összeesek is. Utána eldöntöm, kell-e pszichológus.

- Az egész Kőszeghegyalját megrázta a tragikus baleset - mondta Darabos Béla, Bozsok polgármestere. - Sokan fognak jönni a temetésre a környékről is. Tűzoltókból, rendőrökből stábot hoztunk létre, hogy a temetésnél irányítani lehessen a forgalmat, mert a parkolási lehetőség korlátozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!