Ugrai Roland nem tudott gólt lőni Rózsa Dánielnek

A keddi ligaválogatott - U21-es válogatott mérkőzésen a Haladás Sopron Bank együttesét Rózsa Dániel, Halmosi Péter illetve Ugrai Roland képviselte. Egyikük sem okozott csalódást.

Vas Népe

Rózsa Dániel és Halmosi Péter a ligaválogatottban, míg Ugrai Roland az U21-es együttesben futballozott a kedd, telki edzőmérkőzésen - olvasható a www.haladas.hu oldalon. A két csapat egymás elleni meccsét a 90. percben szerzett Dudás Ádám büntetővel az Egervári Sándor által dirigált ligaválogatott nyerte meg. Rózsa Dániel 45 percet, Halmosi Péter 70-et, míg az ellenfélnél Ugrai Roland 45 percet futballozott. A 31-szeres Halmosi Péter számára nem jelentett újdonságot a meghívó, ám Rózsa Dániel beválogatására azért kevesebben számítottak. Mondjuk ezt annak ellenére, hogy Dani tavasszal szinte hiba nélkül véd. Ugrai Roland meghívója azért keltett meglepetést, mert a 19 éves csatár eddig az U19-es és az U20-as válogatottnak volt meghatározó tagja, a 21 éveseknél korábban soha nem szerepelt. Egészen szerdáig, amikor biztonsági tartalékból kerettagá, majd csapattaggá vált. A fiatal csatár majdnem gólt lőtt Rózsának, ám csak az oldalhálót találta el. Lehet, annyira meglepte klubtársának látványa a kapu előtt, hogy azt hitte, rossz felé támad...

- Nem számítottam a meghívóra, ugyanis még azt sem tudtam, hogy egyáltalán a biztonsági tartalékok közé jelöltek - fogalmazott Ugrai Roland. - Azt persze hallottam, hogy a székesfehérvári játékosokat nem engedték el, az újpesti Simon Krisztián pedig szombaton éppen a Haladás ellen sérült meg. Róth Antal elégedett volt az elmúlt időszakban nyújtott teljesítményemmel, ezért szavazott bizalmat, ezért volt kíváncsi rám. A ligaválogatott ellen a második játékrészre szálltam be, annyiból pechem volt, hogy az első félidőben még mi játszottunk fölényben, a másodikban viszont inkább ellenfelünk dominált. Ebből következtően én is kevesebb voltam játékban, de azért így is megtartottam a labdákat, és lőhettem volna egy gólt. Éppen engem rúgtak fel az ellenfél térfelén, villámgyorsan elvégeztem a szabadrúgást, Beliczky Gergővel kettő az egyben vezettük a hátvédre a labdát, Gergő visszapasszolta a labdát, én azonban Rózsa Dani kapuja helyett az oldalhálót találtam el - pedig nagy lehetőség volt! Más ziccerem nem volt, hiszen mint említettem, miután nem mi támadtunk, kicsit meg volt kötve a kezem. Szerintem nem volt gond az összhanggal sem, hiszen a legtöbb játékost ismertem. Ugyanakkor ez a találkozó nem arról szólt, hogy mennyire passzolnak egymáshoz a csapatrészek, hanem inkább lehetőség volt a bizonyításras. A lefújás után Róth Antal nem értékelte külön a teljesítményeket, általában a legközelebbi összetartáson szokta elmondani, ki hogy futballozott. Szerintem nem lehetett panasz a játékomra, igyekeztem kihozni magamból a maximumot, összességében kellemes élményekkel tértem haza.

- Ezt nem tudom megmondani, de remélem minél többször. Tavasszal háromszor játszottam, és biztos vagyok bent, hogy még lesz alkalmam bebizonyítani, hogy a csapatban a helyem. Idén mindig kerettag voltam, de miután nem távolodtunk el biztonságos távolságra a kiesőzónától, inkább a rutinos, tapasztalt játékosok kapnak szerepet, nem pedig a fiatalok. Nehéz mérkőzések jönnek, úgyhogy szükség van a rutinra, ebben nincs is vita. Ugyanakkor mint jeleztem: biztos vagyok bent, hogy a hátralévő pár hétben futballozok még a Haladásban.

- Bevallom meglepődtem a meghívón, igazából nem tudom minek köszönhettem, persze nyilván annak, hogy nem ment rosszul tavasszal a védés - mondta Rózsa Dániel. - A keretben egyébként csupa olyan játékos volt, akikkel ellenfélként már találkoztam, így nem kerültem ismeretlen közegbe - persze a szobatársam azért Halmosi Cucu volt. A második félidőre álltam be, és bevallom egy kis drukk azért volt bennem, hiszen úgymond " válogatott keretek" között most játszottam először. Egyszer kellett védenem, akadt egy-két indításom, és egyszer ugye Ugrai Rolit is megbabonáztam... Komolyra fordítva a szót: szerintem jól sikerült a bemutatkozásom. Egervári Sándor nem értékelte külön a teljesítményemet, bízok bent, hogy a legközelebbi, három napos májusi összetartáson ismét behívót kapok. Nem lenne rossz!

- Önt is faggatnám kicsit a Haladásról. Mire megyünk szombaton Siófokon?

- Nem mondok újat azzal, hogy nagyon nehéz meccs lesz, a Siófok tavasszal nem a korábban tőle megszokott bunkerfocit játssza, ebből kifolyólag elég jól is szerepelnek ebben az évben. Régen nyertünk már idegenben, úgyhogy már csak ezért is jó lenne győzni a Balaton-partján, a döntetlenek után jöhetne egy igazi siker is.

- Halmosi Peti jól futballozott a bal oldalon, ráadásul a második félidőben ő viselhette a csapatkapitányi karszalagot - mondta a mérkőzést a helyszínen megtekintő Tóth Miklós, a Haladás Sopron Bank ügyvezezője. - Rózsa Dani a szünetben állt be, végig határozott, magabiztos volt, jól lépett be a játékba, és volt egy két védése is. Ugrai Roland jól játszotta meg a labdákat, akad egy helyzete is, amikor az oldalhálót találta el. Szóval mindhárom futballistára büszkék lehetünk, és ne felejtsük el: Iszlai Bence csupán betegsége miatt nem lehetett ot Telkiben. És arra is büszkék lehetünk, hogy csütörtökön az U20-as válogatottban is pályára lépett két Haladás-játékos - Dombó Dávid és Radó András is a pályán volt az olaszok elleni felkészülési találkozón.

További zöld-fehérek a www.haladas.hu oldalon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!