Bori Gábor beváltaná régi ígéretét

Bár Bori Gábort még egy éves kontraktus köti a Kecskeméthez, nincs kizárva, hogy nyáron a Haladásba igazol - olvasható a haladas.hu oldalon.

Vas Népe

Bori Gáborra ismét szemet vetett a Haladás. Télen ugyanis már megpróbálta leigazolni a zöld-fehér klub, ám akkor nem sikerült nyélbe ütni az üzletet, a 28 éves középpályás maradt Kecskeméten - írja a www.haladas.hu. Most megint felkerült Bori neve Artner Tamás vezetőedző kívánságlistájára, a vezetők pedig már felvették a kapcsolatot a kecskeméti elöjárókkal. Mint azt a szombathelyi születésű, egyszeres válogatott középpályástól megtudta a Haladás hivatalos honlapja, neki sem lenne ellenére a klubváltás.

- Pénteken találkoztam Artner Tamással, leültünk, megbeszéltünk, hogy mik az elképzelései, és természetesen én is elmondtam a véleményemet - mondta Bori Gábor a www.haladas.hu - nak. - Mindenetre jólesik, hogy Tamás már télen is szerezett volna leigazolni, és terve azóta sem változott - persze az kevés, ha csak  ketten akarjuk a váltást, nem mi vagyunk a kompetensek ebben a kérdésben - a vezetőknek is meg kell egyezniük. Mert nem titkolom, én is szeretnék szülővárosom csapatában játszani, anno a Haladás korosztályos együtteseit már végigjártam, és néhány szurkolónak ígéretet tettem, hogy egyszer a felnőttcsapatban is pályára lépek. Lehet, hogy az az egyszer most jön el. Nem tudom, hogy télen miért esett kútba az átigazolásom, de ez már nem is lényeges, ha rajtam múlik, nyáron szívesen jövök. Még egy éves kontraktus köt Kecskemétre, és nagy meglepetésemre már most hosszabbítani szeretnének velem. Azért csodálkozom, mert korábban ez messze nem így volt. Mindenesetre azt mindenképpen szeretném leszögezni, hogy egyáltalán nem menekülök Kecskemétről, hiszen ott is látok perspektívát, de ha rajtam múlik, a Haliba igazolok.


- Akartam is kérdezni, a jobb oldali középpályások rangsorában a sportnapilap osztályzatai alapján második helyen végzett, nem lehetett olyan pocsék szezonja. Miért akar mégis váltani?

- Szerintem is jól ment a futball, igaz tavasszal sérült voltam, ezért akkor már kevesebbet játszhattam, de összességében nem lehet okom panaszra. Akadnak gondok Kecskeméten - ezeket nyilván nem részletezem - de nem csak ezért szeretnék eligazolni. Van még két-három NB I-es ajánlatom, de a szombathelyi klub élvez elsőbbséget. Egyfelől mert Artner Tamás ragaszkodik hozzám, másrészt mert itt születtem. Mindenesetre hétfőn vár rám egy beszélgetés Sallói Istvánnal, a Kecskemét klubigazgatójával, aki közli a tulajdonos álláspontját. Szóval utána már okosabb leszek. Aznap este egy hétre egyébként Olaszországba utazok nyaralni, talán mire visszajövök, már körvonalazódik az ügyem. Jó lene ott kezdeni a felkészülést, ahol a későbbiekben is játszom, bár eddig valamennyi csapatomba könnyen beilleszkedtem, tehát ilyen szempontból nem tragédia, ha kicsit csúszik az ügyem. A szombathelyi játékosok 80 százalékát ellenfélként, vagy még annak idején a Haladás utánpótláscsapataiból amúgyis ismerem.

- Egyetlen csapatomhoz sem úgy mentem oda, hogy akkor fiúk megjöttem, mostantól én kezdek. Tudom, hogy a Haladásban a jobb oldali középpályás posztján Nagy Dani és Nagy Gabi és jó szezont futott, de azt is tudom, hogy manapság rugalmasak a szerepkörök. Nagy Gabi is játszott középen, és Kecskeméten jómagam is több poszton szerepeltem már - futballoztam például csatár mögött. Szó se róla, szívesen ücsörgök Artner Tamás mellett, de persze ha egy mód van rá, nem a kispadon, hanem mondjuk egy kávézóban... Tehát előbb-utóbb az lenne a célom, hogy a kezdőbe verekedjem magam. Egyelőre azonban a Kecskemét igazolt játékosa vagyok, úgyhogy mindez csak fikció.

- Bori Gabi kész, jó, és több poszton is bevethető futballista, olyan játékos, aki szélső, és belső középpályást is tud játszani. Egy technikás, gyors, labdabiztos labdarúgóról beszélünk, játéka abszolút beleillene a mostani Haladásba - jellemezte röviden a játékost Artner Tamás, a Haladás Sopron Bank mestere.

További zöld-fehér híreket a www.haladas.hu oldalon talál!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!