Megfilmesítették: bemutatták a Szakíts, ha tudsz című előadásról szóló dvd-t

Szombathely - Kedd délután sajtótájékoztatón mutatták be a Szakíts, ha tudsz című előadásról készült dvd-t.

Bajdó Bettina

A Reményik Sándor Általános Iskola Szakíts, ha tudsz címmel színdarabot készített Trianonról, amelyből azóta – a várpalotai Trianon Múzeum kérésére – dvd is készült. Többek között ezt, vagyis a Trianoni békeszerződés történetét feldolgozó darabról készült dvd-t mutatták be kedd délután a sajtótájékoztatón.

Sátory Károly, az iskola igazgatója elmondta, hogy a Trianon évforduló kapcsán Németh Gyöngyi művészeti vezetőt kérték fel arra az iskolában, hogy készítsen egy színdarabot az alkalomra. A darab nagy sikert aratott, több helyütt is előadták már. Várpalotán, a Trianon Múzeumban akkora sikert aratott a darab, hogy az igazgató ott a helyszínen megígérte, hogy az anyagi hozzájárulásukkal készülhet egy dvd lemez. A Promo Média és Marketing Szövetkezet vállalta el a felvétel elkészítését, a film fővédnöke pedig dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter lett. Egy TÁMOP-os pályázat segítségével pedig el is készült a dvd.

Az igazgató hangsúlyozta, hogy a munkálatok itt nem állnak meg. További pályázatokat keresnek, hogy a határon túli magyar iskolákba is eljuthasson a dvd-jük. Az iskola kezdeményezésére létrejött Trianon emlékhónap programsorozat sem ért még véget, itt is sok a tennivaló. A Trianon Múzeum szervezésében terveznek egy felvidéki túrát is ezzel a darabbal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!