Nagy kihívás lesz: Sabáli Balázs B-csoportos csapatnál

Körmend - Sabáli Balázs a kosárválogatott programja után klubcsapatnál is munkába áll, a B-csoportban szereplő MAFC vezetőedzője lett.

Vastag Nándor

Sabáli Balázs februárban távozott a Fortress Lami-Véd Körmend kispadjáról. A körmendi edző a tavasszal a válogatott szakmai stábjának tagja lett, és új klubcsapata is van.

- Az elválás után kijelentettem, hogy tavasszal már nem szeretnék más csapatba menni. Ehhez tartottam is magam, pedig hívott egy A-csoportos együttes - mondta Sabáli Balázs. - Az elmúlt hónapokban többet voltam azokkal, akikkel általában kevesebbet lehetek, valamint hasznos külföldi utakon vettem részt. Spanyolországban először a Manresához utaztam, ott találkoztam Hanga Ádámmal, a vezetőedzővel és az erőnléti trénerrel is, illetve megmutatták a klub felépítését is. Ezután Barcelonában megtekintettem, hogyan működik az európai hírű klub utánpótlás-programja, és a felnőttcsapat edzésein is részt vettem. A tréningekre nagyon nehéz bejutni; Ádám menedzsere, Lóránt András sokat segített, és mint a válogatott egyik edzője mehettem be. Spanyolországban tíz nagyon értékes napot töltöttem, és olyan információkhoz jutottam, amit csak személyesen lehet megtapasztalni. Közben természetesen a válogatott szövetségi kapitányával, Rátgéber Lászlóval is konzultáltam, a nemzeti csapat programját állítottuk össze. A folytatásról májusban kezdődtek el a puhatolózó tárgyalások. Idegen kultúrában is kipróbáltam volna magam, de a válogatott programjának hosszúsága keresztülhúzta a számításokat. Három országból volt ajánlatom, de végül azt nem lehetett vállalni, hogy egy külföldi edzőnek idegen helyen rövid ideje lesz a szezonra való felkészülésre. Itthon hívtak A-csoportba is, ám a MAFC nagyon szimpatikus tervekkel keresett meg. Szóban már hamarabb megegyeztünk, és az 1+1 évre szóló szerződés hivatalosan július 1-jétől érvényes. Másodosztályú csapatnál még nem dolgoztam, de mindenképpen hosszú távra tervezünk. Ha jövőre nem is sikerül feljutni, de az a cél, hogy a 115 éves múlttal rendelkező klub az A-csoportba kerüljön. Elsősorban a felnőttcsapattnál dolgozom majd, és saját nevelésű fiatalokkal akarunk eredményt elérni. A szabályok egy légiósra adnak lehetőséget, de ezzel nem számolunk, hanem rutinos magyar játékosokkal erősítenénk meg a keretet. Az utánpótlást pedig Dinnyés Attilával közösen próbáljuk javítani, minőségibbé tenni. Nagy kihívás lesz ez a feladat, és még egyéb kosárlabdával kapcsolatos tervem is van, de egyelőre ez még nem publikus. A válogatott az új felállású szakmai stábbal jövő szerdán Győrben kezdi a munkát, tíz napig edzőtáborozunk ott folytatta a tréner. Feladatom az ellenfelek feltérképezése lesz, illetve a stáb három tagja közösen állítja össze a taktikát. Nyugodtan mondhatom, minden eszköz rendelkezésünkre áll, hogy jó munkát végezzünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!