Artner Tamás szerint az egy pont bravúr lenne a Videoton ellen

Vasárnap 18.30-kor a Sport2 kamerái előtt az ötödik helyen álló Videoton FC a harmadik Szombathelyi Haladást fogadja. A vasiak a sérült Tóth Péter-Nagy Dániel-Kenesei Krisztián trió nélkül lépnek pályára a Sóstói stadionban - tudta meg a haladas.hu.

Pum András

Négy fordulót követően az ötödik helyen tanyázik a bajnoki táblázaton a Haladás vasárnapi ellenfele, a Videoton. Szó mi szó, a fehérváriak nem kezdték túl acélosan a szezont, az első fordulóban odahaza 1:1-et játszottak a Pápával, majd az újpesti 1:0-s siker után következett a hazai, Budapest Honvéddal szembeni 1:0-s vereség. Ez volt az a mérkőzés, amikor a ráadásban Nemanja Nikolics büntetőjét Kemenes Szabolcs kiállítása miatt a horvát jobbhátvéd, Ivan Lovrics kivédte. A legutóbbi fordulóban az újonc Eger a 87. percig 1:0-ra vezetett a Sóstói stadionban, ám ekkor egyenlített Torghelle Sándor, majd a 92. percben Nikolics büntetőjével 2:1-re nyertek a házigazdák. Ugyanakkor a nem túl erős bajnoki szezonkezdet ellenére az Európa-ligában remekel a Videoton, amely a szlovák Slovan Bratislava, és a belga Gent kiejtése után csütörtök este - elsősorban remek védekezésének köszönhetően - több mint biztató 0:0-át ért el a török Trabzonspor otthonában. A csapat edzője, Paulo Sousa rotálja csapatát, az első sor a nemzetközi meccseken, míg a "második, vegyes sor" a bajnokikon játszik - ez (is) lehet az oka az eddigi nyögvenyelősebb bajnoki szereplésnek. Tekintettel a jövő csütörtöki, létfontosságú Európa-liga visszavágóra, nagy valószínűséggel ellenünk sem a legerősebb Videoton szerepel.

Ami a Haladás illeti: a mieink remekül rajtoltak, itthon egy győzelem - Eger 4:2 - egy döntetlen - Diósgyőr 0:0 a mérleg. Idegenben egy iksz - Győri ETO 0:0 - valamint egy Balaton-parti siker - Siófok (3:0) a mérlegünk. A Haladás amellett, hogy veretlen, idegenben még gólt sem kapott. A tabellán tehát két hely és egy pont a Hali előnye, Artner Tamás azonban tisztában van vele: cseppet sem lesz könnyű dolga csapatának vasárnap este.

- Bármilyen összeállításban is lépjen pályára vasárnap a Videoton, egy biztos: roppant nehéz dolgunk lesz - jelezte Artner Tamás, a Szombathelyi Haladás trénere a Haladás hivatalos honlapjának. - Valószínűleg azok játszanak majd ellenünk, akik a törökországi kupameccsen egyáltalán nem, vagy csak keveset futballoztak. Ez azonban nem jelent túl nagy könnyebbséget számunkra, hiszen a Videoton keretét egytől-egyig remek labdarúgók alkotják. Jó kezekben van a fehérvári csapat, Paulo Sousa irányításával már tavasszal is óriásit lépett előre, jó anyagi hátterük van, jól is igazoltak, és bizony hétről-hétre erősebb, masszívabb a piros-kék csapat. A legutóbbi szezonban  már egy erős Videotont láthattunk, pechükre akadt egy még jobb Debrecen, így a hajdúsági csapaté lett az aranyérem. A Trabzonpsor elleni Európa-liga meccsen biztató eredményt értek el - ezúton is gratulálok nekik, szerintem nagyon jó esélyük van a csoportkörre.

- Annak ellenére, hogy erős a keretük, odahaza a Honvéd és az Eger ellen is megszenvedtek.

- Ez így igaz, ugyanakkor látni kell, hogy Székesfehérváron az ellenfeleik általában kizárólag a védekezésre koncentráltak, nem könnyű felállt védelem ellen futballozni, amely fegyelmezetten teszi a dolgát.

- Milyen eredménnyel lenne elégedett vasárnap?

- Úgy vélem, a döntetlen már bravúr lenne. Természetesen nem feltartott kezekkel utazunk Székesfehérvárra, hiszen jó állapotban van a csapat, ha fogalmazhatok így, "jól nézünk ki", nincs mitől félnünk. Ami a keretet illeti: Tóth Péter változatlanul a hátát fájlalja ő nem játszhat, és kihagyja a meccset a sérült Nagy Dániel és Kenesei Krisztián is. Rajos Gábornak árpa van a szemén, de vállalni tudja a játékot.

Összeállítás: Rózsa Dániel - Schimmer Szabolcs, Guzmics Richárd, Fehér Zoltán, Búrány Zoltán - Rajos Gábor, Iszlai Bence - Radó András, Nagy Gábor, Halmosi Péter - Andorka Péter.

Cserék: Mursits Roland, Korolovszky Gábor, Horváth András, Devecseri Szilárd, Kalász Milán, Kulcsár Kornél, Ugrai Roland.

Mint azt Vörös Csaba technikai vezetőtől megtudtuk, a csapat vasárnap 12.30-kor ebédel, majd 13.30-kor indul el Székesfehérvárra. A Videoton piros-kék felsőben, kék nadrágban és kék sportszárban, a Haladás tiszta fehérben játszik.

Legutóbb április 7-én, a Rohonci úton találkozott egymással a két gárda, a Vidi  Oliveira és Sándor találatával 2:0-ra vezetett, ám Radó és Halmosi góljával kiegyenlített a Haladás.

A Videoton kölcsönben Szombathelyen futballozó játékosa Nagy Dániel úgy látja: nincs gyenge pontja a Videotonnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!