A nemzetért imádkoztak: zászlós menet a Székesegyháztól a Jézus Szíve templomig

Körülbelül harminc ember indult el szombaton délután két órakor a szombathelyi Székesegyháztól a sorokmajori Jézus Szíve templomhoz, hogy a másfél órás séta alatt a nemzet sorsának jobbra fordulásáért imádkozzék.

Merklin Tímea

Az évente megrendezett zarándoklat története 2008 őszén kezdődött, amikor megkérték Wittner Máriát - aki zászlókat varr településeknek, egyesületeknek -, hogy készítsen a sorokmajoriaknak is. Petrás János, a Kárpátia énekese kapcsolta össze a sorokmajoriakat Wittner Máriával, aki elvállalta a zászlókészítést.

2008. végén volt Wittner Mária „Hóhér, vigyázz!” című filmjének bemutatója a szombathelyi Savaria Moziban, ott kapták meg a sorokmajoriak a zászlót, amit 2009. márciusában szentelt fel dr. Veres András megyéspüspök a Jézus Szíve templomban. Wittner Mária ünnepi beszédet mondott, az emberek emlékszalagokat kötöttek a zászlóra.

Azóta van Sorokmajornak - és azon belül is az egyházközségnek - saját zászlaja. A közösségben akkor fogalmazódott meg, hogy a jeles esemény emlékére - és a nemzet felemelkedésére ajánlva -, évente szervezzenek egy zarándoklatot. 2011-ben nem sikerült megtartani, így a 2012. évben a zászlószentelés harmadik évfordulóján a szombati volt a második zarándoklat.

Szép napsütésben indult el a közös imádkozásra vállalkozó, ünnepi zászlós menet Gábor atya vezetésével a Kiskar utcán át Sorokmajor, azaz a Petőfi-telep felé. Az eseményt rendőrautó is nyomon követte.

A biciklisekkel tarkított gyalogos menetet három állomásosra tervezték, amelyeken Gábor atya a nemzeti zászló három színéről, a pirosról, a fehérről és a zöldről is mesélt. A másfél órás séta a sorokmajori Jézus Szíve templomba vezetett, ahol meleg teával, uzsonnával várták a résztvevőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!