A vasiak Kiss Pétert és Lendvai Ildikót jelölték pártelnöknek

Budapest, Szombathely - Gyurcsány Ferenc lemondása után gyors megoldást szorgalmazott az MSZP vasi elnöke. Javaslata nyomán rapid úton sikerült új pártelnökjelöltet választani.

Angyal László

Dr. Nemény András, az MSZP Vas megyei elnöke nem kívánta kommentálni azt hírt, miszerint a  megyei elnökök  mozdították volna el Gyurcsány Ferencet pártelnöki pozíciójából. 

Azt viszont ismét hangsúlyozta, hogy az elnökségi ülés után (ahonnan kiszivárgott a pártelnök lemondásának híre) nyomatékosan javasolta, hogy a kiszámíthatóság és a stabilitás jegyében mihamarább állítsák össze a forgatókönyvet, ami alapján a vasárnapi  rendkívüli pártkongresszuson  új elnököt választhatnak.  

A politikus elmondta: a vasi párttagságot megkérdezték, akik két jelöltet, Lendvai Ildikót és Kiss Pétert egyformán alkalmasnak tartanak pártelnöki posztra. 

A legújabb fejleményről, nevezetesen Lendvai Ildikó pártelnöki jelöléséről, illetve Kiss Péter visszalépéséről szólva a  politikus megjegyezte: azt javasoljuk, hogy az elnök mellett háromfős ügyvivői testület irányítsa a pártot, és a grémium tagja legyen a két visszalépett politikus.

A vasi elnököt megkérdeztük arról, mi a véleménye a 600 milliárd forintos  megszorítási csomagot tartalmazó politikai nyilatkozatról, melynek aláírására kéri Bajnai Gordon a szocialista és szabad demokrata képviselőket. 

- Nevükben nem nyilatkozhatom, de biztos vagyok abban, hogy a vasi szocialista képviselők  ellátják kézjegyükkel  a miniszterelnökjelölt által feltételként megszabott nyilakozatot.  



Dr. Nemény András és Kiss Péter. A volt vasi elnök  visszalépett  Fotó: Szendi Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!