Alsóörsi lövöldözés: eltemették Gamauf Jánost Balatonalmádiban

Eltemették a 29 éves Gamauf János rendőrt pénteken Balatonalmádiban; a főtörzsőrmestert augusztus 4-ére virradó éjszaka szolgálata teljesítése közben gyilkolták meg lőfegyverrel Alsóörsön.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az almádi kapitányság helyszínelőjét augusztus 4-én hajnalban gyilkolta meg a feltételezések szerint az a svájci férfi, aki később öngyilkosságot követett el. A tettes lövései eltalátak egy 21 éves alibánfai fiatalembert is, aki szintén életét vesztette. Németh Ádám búcsúztatását szerdán tartották.   

 A pénteki gyászszertartáson becslések szerint több mint ezren vettek részt, közöttük több száz rendőr az ország minden részéből.

A temetésen részt vett dr. Hatala József altábornagy, országos rendőr-főkapitány. A koporsónál Csizmadia Gábor ezredes, a megyei főkapitányság rendészeti igazgatója, míg a sírnál dr. Szabó János alezredes, az almádi kapitányság vezetője búcsúzott a fiatalembertől.

Gamauf János koporsóját katonai díszsortűz és szirénahang közepette eresztették le a sírba. A főtörzsőrmestert a magyar rendőrség szolgálati halottja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!