Bérlők bontják el a pavilonokat

Munkások dolgoznak a szombathelyi Savaria mozi melletti árkádok alatt: bontják a pavilonokat. Ez az első látható jele annak, hogy hamarosan teljesen megújul a Kőszegi utca egy szakasza.

Angyal László

Az Integrált Városfejlesztési Stratégia (IVS) a város nyertes pályázata, amely   több részből áll. A  program első ütemében impozáns külsőt kap a Savaria mozi melletti árkádsor és  lebontják a Kőszegi utca öt  házát.

Ez utóbbi helyén  a Kulturális  Örökségvédelmi  Hivatal engedélyével  új  házsort építenek. Az utcafronti épületek  mögött a tervek szerint fizető  parkolóhelyek lesznek: a belvárosban nincs elég hely az autóknak.

Az építkezés azonban  bontással kezdődik, ezt a  járókelők is láthatják:  az egykori árkádsori pavilonokat szedik  szét a bérlők, vagy azok megbízottai.

A fenti  megfogalmazás nem véletlen:  a bérlők nem  vették igénybe a Szova Zrt. szolgáltatását (a  városi cég felajánlotta,  hogy eldózerolja a területet), inkább vállalták, hogy maguk bontják le az árkádsori bódékat. Méghozzá kíméletes módon.

Németh Gábortól, a Szova Zrt. vezérigazgatójától  megtudtuk, hogy a bérlőknek szeptember 30-ig kellett kiköltözniük az üzletekből, a területet  legkésőbb október végén adhatják át a vagyonhasznosító cégnek.  

Az elfogadott ütemterv szerint  jövő tavasszal kezdődik az árkád átépítése, illetve ezzel párhuzamosan az IVS másik vagyonhasznosító  projektjének,  a Kőszegi utcának a rekonstrukciója. A látványtervek alapján állíthatjuk: plázás  külsőt kap  a mozi melletti árkád, amely piramis alakú üvegtetővel lesz befedve.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!