Csepreg: új városközpont, új lehetőségek

Elfogadta a költségvetés koncepcióját legutóbbi ülésén a csepregi képviselő-testület. Idén a legnagyobb feladat a Főtér rekonstrukció lesz, amely újabb eseményeket is hoz magával.

Tersztyánszky Krisztina

A kisváros kiterjedt intézményhálózattal rendelkezik. A legnagyobb falat az iskolát, óvodát és zeneiskolát magában foglaló közoktatási intézmény, melynek fenntartását a normatív támogatás és a születésszám csökkenése egyaránt nehezíti. Király Árpád polgármester szerint egyetlen meglévő intézményről, megszokott szolgáltatásról nem szeretnének lemondani. Jelenleg folyik az egyeztetés az intézményvezetőkkel, hogy a rendelkezésre álló pénzeszközökből el tudják-e látni feladatukat. A remények szerint az egyeztetés sikeres lesz és nem kell kényszerintézkedéseket hozni. A város, működési költségeit tekintve, az idén is számít kormányzati forrásra, ám a hozzájutás lehetőségei még nem teljesen körvonalazódtak.

Az év nagyberuházása az állami támogatással megvalósuló Főtér rekonstrukció lesz. A százmillió forintra rúgó önerőt ingatlaneladásból kívánja fedezni a város. Március közepén elindul az építkezés. A rekonstrukció keretében nemcsak a közterületek újulnak meg, hanem új kulturális funkciók, rendezvények  is megjelennek a város életében.

A beruházás során, a remények szerint helyi vállalkozók is munkához jutnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!