Csertői kiakadt a Hali-szurkolókra

Boras - Az Elfsborg ellen 3:0-ra elveszített csütörtöki Európa-liga selejtezőt követően Csertői Aurél elismerte, hogy jobb volt a svéd alakulat, ugyanakkor dühös volt, mert néhány Hali-drukker saját játékosait - elsősorban Orosst - szidta.

Pum András

Borasban tulajdonképpen nem történt más, mint hogy érvényesült a papírforma. Az Elfsborg együttese évi 10 millió euróból gazdálkodik, a Hali pedig körülbelül 250-300 millióból. Természetesen utóbbi forintból. Ennek tükrében nem várhattunk csodát, az Európa-liga meccs azt hozta amit várni lehetett: az Elfsborg védekezett, a Haladás keményen bekkelt. A szombathelyi taktika jó ideig eredményre vezetett, csak a 62. percben lőtték a svédek a vezető góljukat, de fájdalom: az utolsó tíz percben még kétszer kapitulált a Hali-védelem. Ennek tükrében, és a látottak alapján a zöld-fehérek továbbjutása szinte a csodával érne fel. A Halit több mint 100 drukker kísérte el a távoli Skandináviába, közül néhányan - az egyébként a szurkolást fokozandó szócső segítségével - leginkább Oross Mártont szapulták. A szidalmazás a Haladás-kispadjáig  is elhallatszott.



Csertői Aurél (középen) úgy véli, eldőlt a továbbjutás Fotó: Pum András

- Ránk nézve hízelgő eredmény született, a svédek jobban játszottak mint mi, kemény, férfias küzdelemben nyertek. Az új játékosok és a fiatalok sem tudták ma felvenni a versenyt, a nemzetközi porondon még sokat kell érniük - csakúgy mint az egész csapatnak. A továbbjutás sajnos ma eldőlt. Sok szurkoló elkísért bennünk - ez mindeképpen örvendetes. Néhányan közüllük viszont a mi játékosainkat szidták - ez már kevésbé örvendetes. Gratulálok az Elfsborgnak  - mondta Csertői Aurél a mérkőzést követő sajtótájékoztatón. 

- Elismerés illeti a csapatomat, mert a mérkőzés elején, gólnélküli állásnál is volt türelmük kivárni, újra és újra kezdték a támadásokat, váltogatták a széleket. A játékkal és az eredménnyel is elégedett vagyok, de még nincs lefutva a párharc - jelezte Magnus Haglund, az Elfsborg trénere.

További hírek, érdekességeket a Haladással foglalkozó oldalunkon talál!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!