Elmerült egy horgász a bányatóban

Megtalálták hétfőn kora délután annak a horgásznak a holttestét, aki vízbe esett és eltűnt vasárnap este Muraszemenyénél.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Noha december 1-től már tilos csónakkal a vízre menni, két horgász mégis pecázni indult vasárnap a muraszemenyei Nagy-tóra. Nem tudni miért, de este 7 óra körül felborult a csónakjuk a tavon, s mindketten beleestek az állóvízbe.

Egyiküket osztrákok mentették ki, szinte az utolsó pillanatban: a férfi kiabálására lettek figyelmesek, s az autó reflektorával világítottak a hang irányába, míg végül motoros csónakkal húzták ki az alélt horgászt a szárazföldre. A kimentett horgászt a Kanizsai Dorottya Kórházba szállították, s miután oxigént kapott, hétfőn haza is engedték.

Társa nem volt ilyen szerencsés, a balesetet követően elmerült a tóban. A tűzoltók vasárnap késő estig keresték a bányatóban eltűnt férfit, eredménytelenül. A kutatás hétfőn újraindult. Először a csónakot találták meg a délelőtti órákban, majd nem sokkal dél után felszínre hozták a férfi holttestét is.

A Zalai Hírlap úgy tudja, hogy mindkét horgász becsehelyi: a kimentett férfi kereskedőként dolgozik a települések, míg a Nagy-tóban elmerült férfi pénzváltót működtet Letenyén és egy éve horgászik a környéken.

 Információ: ZH - Gyuricza Ferenc, Szalabán Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!