Farkas Péter nyomára bukkantak Vas megyében?

Felsőszölnökön rejtőzködött a nemzetközi körözés alatt álló birkózó olimpiai bajnok, Farkas Péter, értesült a Bors. Lássuk mit tudnak erről abban a faluban, amely tagolt településszerkezete miatt kiválóan alkalmas a bujkálásra.

Kozma Gábor

A Bors röppentette fel a hírt, miszerint Felsőszönökön bujkált Farkas Péter olimpiai bajnokunk, akit a közelmúltban első fokon öt év fegyházra ítélt a bíróság kábítószerrel való visszaélés miatt.

Csakhogy a volt sportoló nem várta meg letartóztatását; a bírói indoklás alatt  egyszerűen kisétált a teremből és nyoma veszett.

Ezt követően hajsza indult kézrekerítéséért, eredménytelenül. A bulvárlap információi szerint sikeresen rejtezett el a  vasi faluban. Ahonnét újságíró (Szegő András) ismerősével skype-on tartotta a kapcsolatot. 

A  rendőrség tudhatott erről, valószinűleg bemérte Farkast, de nem csapott le. 

A  feltételezések szerint miután  Farkas megsejtette, hogy figyelik, villámgyorsan eltűnt a faluból. Ma azt tartják, Thaiföldön bujkál. De vajon kitaláció, vagy valós a vasi szál? 

Fogel Ervin felsőszölnöki lakos, alpolgármester szerint az előbbi.

- Magától tudok az egészről. De ami igazán cáfolja ezt a hírt az az, hogy a kocsmában sem beszéltek róla soha...  Szerintem valakinek élénk lehetett a fantáziája. Egy biztos, Farkas Péter bujkálása itt fel sem merült, nem volt téma.

Akkor honnét az információ? Beszéltünk több rendőrtiszttel. Ők határozottan cáfolták, hogy helyi nyomozás indult volna. Ez persze még nem zárja ki az esetleges titkosszolgálati kutakodásokat.
 
Farkas készült a lelépésre. Csak arra várt,  hogy megtudja; milyen súlyú lesz a büntetés. Miután úgy ítélte meg, hogy neki ez sok, előre kialakított rejtekhelyére ment, nem pánikolt. Ez a hely, véleményem szerint, nem lehetett a vasi település, válaszolt érdeklődésünkre egy volt megyei nyomozó. Aki szerint azért kerülhetett szóba a falu, mert a terep erre ideális.

És valóban: a hatszáz lelkes, 90 százalékban szlovénekek lakta település széttagolt, a házak néha több száz méterre esnek egymástól. Van olyan külterületi házlánc, amely 12 kilométer hosszan húzódik.

Egy ilyen szerkezetű település kiválóan alkalmas a rejtőzködésre, de arra aligha, hogy az idegen tartósan észrevétlen maradjon. Ha Farkas csak napokig bujkált, változtatva helyét, akkor viszont elképzelhető, hogy nem tűnt fel. Így, vagy úgy, egyetlen esélye maradt: december 10-én emelkedik jogerőre az ügye, s ha felmentik, akár elő is jöhet.

És lesz meglepi...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!