Férfiak figyelem! Sok ukrán nő külföldi férj mellett vészelné át a válságot

Ungvár - A válság miatt az ukrán nők körében egyre népszerűbbek a külföldi férjjelöltek: a házasságközvetítő ügynökségek adatai szerint Ukrajnában az idén 50 százalékkal több nő kötött külföldivel házasságot, mint a korábbi években.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az utóbbi években Ukrajna kedvelt célországává vált az életük párját kereső külföldi férfiaknak. A statisztikai adatok szerint a legtöbb „feleségvadász” férfi Spanyolországból, Izraelből, az Egyesült Államokból, Törökországból és Németországból keresi fel Ukrajnát – írta szerdán a kijevi Szegodnya című napilap online kiadása.

Az újság szerint csak Izraelben több tucat házasságközvetítő cég szakosodott feleségkereső ukrajnai utazások szervezésére, amelyek célpontja elsősorban Odessza és Herszon. Az izraeli férfiak ebből a két városból viszik haza a legtöbb ukrán arát.

A jelenség annyira elterjedt, hogy a filmesek figyelmét is felkeltette. Egy izraeli-ukrán forgatócsoport már el is kezdte Herszonban annak a dokumentumfilmnek a forgatását, amely az ukrán hajadonok és az életük párját kereső izraeli férfiak házasságkötését járja körül, különös tekintettel az Ukrajnát különösképpen sújtó válságra. A tervek szerint a filmet öt európai nyelven forgalmazzák majd.

Külföldiekkel leggyakrabban a kelet-ukrajnai Donyeck és Harkov megyékben, valamint a fővárosban, Kijevben élő nők kötnek házasságot. Az ukrán anyakönyvi hivatalok adatai szerint az utóbbi négy évben mintegy 19 ezer ukrán nő ment férjhez külföldre.

Varga Béla, az MTI tudósítója jelenti

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!