Fotóst inzultált egy kosárbíró a Falco szegedi fellépése után

Panasszal élt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségénél (MKOSZ) a Szegedma.hu hírportál hétfőn, miután fotoriporterét vasárnap a Naturtex-SZTE-Szedeák - Falco-Szova KC férfi NB I-es mérkőzést követően inzultálta az egyik játékvezető.

MTI

Gémes Sándor fotós az MTI-nek hétfőn elmondta: Valovics István bíró a meccset követően, a levonulás közben ütött a gépére, miközben fényképezte a győztes csapatot és a pályát elhagyó játékvezetőket.

"Miközben a játékvezetők távoztak a pályáról, velük együtt hátráltam, és dolgoztam. Az ominózus bíró ekkor kapott a gépem után, hogy ne őt fényképezzem". Ahogy fogalmazott, annak ellenére, hogy a sípmester akadályozta a munkáját, nem szándékozik lépéseket tenni az ügyben, de elvárna egy bocsánatkérést.    

Valovics szerint nem történt inzultus. Mint az MTI-nek elmondta: kissé értetlenül áll az ügy előtt, miután szerinte ő csak eltolta a fotós gépét, aki túl közelről készített róla képeket. A bocsánatkéréssel kapcsolatban azt mondta, ha személyesen találkozna a fotóssal, biztosan elnézést kérne, de hivatalosan, írásban ennek egyelőre nem érzi szükségét.    

A Szegedma.hu hírportál vezetője, Bonifert Gábor  szerint viszont Valovics István azzal, hogy levonulás közben bíróként odalépett a munkáját végző fotóriporterhez, és ráütött a fényképezőgépére, átlépett egy határt.

A bocsánatkéréstől hivatalosan kérik az eset kivizsgálását, illetve az ezzel kapcsolatban szükségesnek tartott lépések megtételét a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének vezetésétől.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!