Golf mindenkinek! (frissítve képgalériával)

Bükfürdő - Különleges szezonnyitóval várták az érdeklődőket a bükfürdői Birdland Golf & Country Clubban. A nagykorúságát ünneplő club minden ízében azt hirdette, hogy a golf mindenki játéka lehet.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Már a környezet is lenyűgöző: zöldellő világ, halastó rengeteg kopoltyússal és 43 madárfaj a 100 hektáron elterülő pályán. Az idő kegyes, hiszen napsütésben fürdünk, csak némi szél "borzolja a kedélyeket."  A hangulatra pedig nem lehet panasz: jókedvűen telt a szezonnyitó, mely  alkalmával  a látogatók birtokba vehették az idén 18. születésnapját ünneplő pályát, megismerkedhettek az golfozás alapjaival és  betekintést nyerhettek a Club területén működő 5 csillagos szállodába.

A vendégek között pedig ott voltak a Szombathelyi Színház, valamint a Kőszegi Várszínház tagjai, a megyei sajtó képviselői, de még a pápai NATO bázis tisztjei is. A rendezvény díszvendégei között fetűnt Fucskó Tünde, a Magyar Golf Szövetség főtitkára, sőt még Hauser úr is, akinek a tervei alapján 18 éve megálmodták a pályát. 



 Tóth Ildikó próbálkozik, mögötte Szabó Tibor lenített éppen


A 18 lyukú pályán 1 milliós összdíjazású verseny zajlott, melyen amerikai, angol, finn, cseh és ír játékosok is kipróbálták magukat, de a színészek és az újságírók is összemérhették erejüket.



Bal oldalon Szabados Mihály, jobbra Kelemen Zoltán

Az  2009. április 17-től 19-ig tartó rendezvénnyel a szervezők arra is szerették volna felhívni a figyelmet, hogy a golf nem „úri” sport, hanem mindenki játéka; bárki számára elérhető és űzhető.  



A képekre kattintva további fotókat talál!
Fotó: Benkő Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!