Gyermekkori álma válik valóra: Sanyi traktoros lesz

Vép - A szakma kiváló tanulója címet, s vizsgamentességet kapott Hári Sándor, aki az országos versenyen első helyezést ért el a mezőgazdasági gépészek között. Úgy tetszik, semmi sem menti meg Hári Sándort attól, hogy valóra váljon gyermekkori álma: traktoros akar lenni, s erre most már minden esélye megvan.

Simon Erzsébet

A 18 esztendős, karakószörcsöki Sanyi a vépi mezőgazdasági szakképző iskola 12. osztályos tanulója, két hete immár az ország legjobb ifjú mezőgazdasági gépésze. Első helyezést ért el ugyanis a szakma kiváló tanulója versenyen, amit Makón rendeztek nemrég. Remek szereplésének köszönhetően kitűnő minősítésű szakmai bizonyítványt vehetett kézhez, így most már papírja is van arról, hogy mindent tud a traktorokról. 



A szántóföldön, a traktor nyergében érzi igazán jól magát az épp nagykorú fiú Fotók: Horváth Csaba

Sanyi a családjából hozta az erőgépek szeretetét: édesapja téesz-dolgozóként szántott-vetett a traktor nyergében ülve, s fiacskája nagyon rossz néven vette, ha néha mégis nélküle ment a határba. Sanyi már akkor sok mindent tudott a monstrumokról, amikor a nyolcadik osztály befejezését követően felvették a vépi iskolába. Azt mondja, általános iskolásként legföljebb közepes tanuló volt, Vépen viszont osztályelső lett idén is. A tanárai ösztökélték, hogy érdemes lenne elindulnia a szakmai versenyen. A házibajnokságot meg is nyerte, az országos megmérettetés írásbeli részén ötödikként fordult, a gyakorlati és a szóbeli makói vizsgát követően végül nem akadt nála jobb ifjú gépész. A feladatok között munkagépszerelés is szerepelt, amikor egy csavarjaira szétszedett vetőgépet kellett használható állapotba hozni. Sanyinak ez sem okozott fejtörést, ellenben van, amin még most is hezitál. Latolgatja, visszatérjen-e a szakiskolába, hogy két év újabb tanulás után érettségit tegyen. Azt mondja, tán nem is lenne ellenére; feltéve, ha jut elég ideje a traktorozásra. 



Sanyi mindent tud a traktorokról; szeretné, ha egyszer övé lenne egy Fendt,  az erőgépek királya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!