Győrben rekedt vasiak: nem várta meg a nemzetközi vonatot a szombathelyi gyors

A vasárnap életbe lépett új menetrendben egy órával korábban, 18.10-kor indul Szombathelyre az utolsó IC. Később Győrön keresztül csak átszállással, egy nemzetközi vonattal is haza lehet még jutni, már ha a vasi megyeszékhelyre tartó gyors a Rába-parti városban megvárja ezt a járatot - kedden például előbb elindult.

Takács Gábor

Az utolsó InterCity Budapest Keleti-pályaudvarról Szombathelyre 18:10-kor indul a korábbi 19:10 helyett. Így aki a fővárosban késő délutánig dolgozik, és kényelmes körülmények között vonattal szeretne hazaérni a családjához Vas megyébe,  jobb ha előbb elkéredzkedik a munkahelyéről és felül az IC-re. Vagy esetleg, kockáztat, mert van még egy lehetősége.

Felpattan a Keletiből 19:10-kor kiguruló Wiener Walzer EuroNight-ra, majd átszáll Győrben a 20:37-kor a Csorna (21:03) - Répcelak érintésével Szombathelyre közlekedő gyorsvonatra. Így jó esetben 22:07-kor a vasi megyeszékhelyen van. Jó esetben...

Sajtóinformációk szerint kedden este ugyanis negyven ember kényszerült a győri forgalmi iroda melegében meghúzni magát, miután a Zürichbe tartó Wiener Walzer EuroNightot nem várta meg a szombathelyi csatlakozás. Így a Vas megyébe utazók csatlakozás híján kénytelenek voltak a kisalföldi város vendégszeretetét élvezni.

- A kalauzok a menetrendtől függetlenül indítják a vonatokat a forgalmi irányító szerint - mondta el az MNO-nak egy Győrben rekedt utas.

Így hiába állítottak új vonatokat - Budapestről ezentúl 8 órakor is indul IC Vasba, Szombathelyről pedig 17 órakor a fővárosba - mégsem sikerült a korábbinál ütemesebb menetrendet készíteni a Budapest- Szombathely vonalon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!