Helyi művészeti csoportok mutatkozhattak be a falunapon

Az utolsó forró nyári szombatot több községben is nyárbúcsúztató falunap szervezésével tették emlékezetessé.

Tersztyánszky Krisztina

Rábagyarmaton a helyi önkormányzat és a Faluszépítő és Hagyományőrző Egyesület az iskola kézilabda pályájánál állította fel a nagy rendezvénysátrat. A délelőtt a gyerekeké volt: az ügyességi játékok, sportversenyek közepette több száz palacsinta fogyott el. A támogatók által biztosított alapanyagból alig győzték a sütést a helyi asszonyok.

Délután a település és a környék tánccsoportjai léptek közönség elé. Nem hívtunk sztárvendéget - magyarázta Háklár Gyula polgármester. - Az a tapasztalat, hogy az emberek szívesebben megnézik saját gyermekük, unokájuk produkcióját. Szerencsére mindig sok a jelentkező a bemutatkozásra. Úgy kell válogatni közülük. - Nem maradhatott el a finom vacsora és a bál sem, a faluért legtöbbet tevő polgárok pedig jutalmat vehettek át Rábagyarmaton.

Andrásfán is az önkormányzat és egy civil szervezet összefogásával valósulhatott meg a nyárbúcsúztató falunap, immár kilencedszer a falu fölötti szőlőhegyen. A szabadtéri mise, az új kenyér és a szőlő megáldása után itt is műkedvelő csoportok váltották egymást a rendezvénysátor színpadán.

A sort az Összefogás Andrásfáért Egyesület asszonykórusa nyitotta, akik nótacsokrukkal most mutatkoztak be először a falunak. Itt volt sztárvendég is, de nem sztárgázsiért, hanem a személyes ismeretség és barátság okán: Ripoff Raskolnikov osztrák blues muzsikus a szomszédos Hegyhátszentpéteren vett hétvégi házat, szinte hazajár a vasi Hegyhátra. Műsorában népszerű dalai mellett egy magyar népdalt és közkívánatra a Quimby együttes Most múlik pontosan című dalának Raskolnikov féle átiratát is elpengette az andrásfaiaknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!