Hétfős társaság tizennégy bűncselekménye: füves cigitől a közös képviselő kirablásig

Szombathely - Szakmunkások hétfős csapatának tizennégy bűnügyéről, köztük az oladi közös képviselő nagy port felvert kirablásáról számoltak be a városi kapitányság vezetői.

Angyal László

Minden egy füves cigi elszívásával kezdődött. Hollósi Gábor városi rendőrkapitány és helyettese, dr. Horváth András beszélt arról, hogy április elején lakossági bejelentést kaptak:  O. M. szombathelyi fiatalember kábítószert fogyaszt.

Az illető a pozitív minta produkálása után mást nem tehetett, elismerte, hogy az Ausztriában vásárolt drogot használta lazításra. A lakását a rendőrök átkutatták, ahol marihuánát nem, de három napelem táblát  találtak. A betörésből származó tárgyak egyediek voltak: Selymes Tibor egykori focista házához gyártatta le, ezeket vitte el a gyanúsított, akinek baráti körében a rendőrök szimatoltak egy kicsit,  így került képbe K.G.  

Ő segített a napelemek elemelésénél, illetve P. J. , egy másik betörés tippadója, és B. Zs., aki a végrehajtásban segédkezett. A másik balhé során egy melléképületből   1,7 millió forint értékben szerszámgépeket lovasítottak meg. A flexek értékesítése több csatornán indult meg, az egyik éppen a volt tulajdonoshoz vezetett. Amikor a tolvajok rájöttek erre,  visszavitték a házhoz a még megmaradt gépeket, becsöngettek, majd eltűntek...

Az építőiparban szakmunkásként dolgozó csapat összesen hét tagból áll, közöttük vannak,  akiket családi ház betörésével gyanúsítanak, ők  tavaly novemberben és idén januárban  egyszer  950, másszor 430 ezer forintnyi értékkel távoztak a Bertalanffy illetve   Bajnok utcából.  

A legsúlyosabb bűneset tavaly ősszel történt: egy oladi társasház közös képviselőjét rabolta ki  B. Zs. és L. Zs.  L. Zs. - aki maga is rendszeresen fizetett be közös költséget - figyelt fel a könnyű prédára, de irtózik az erőszaktól, ezért keresett társat. 

Este nyolc előtt sísapkában léptek be a nyitott lakásba,  leütötték a közös képviselőt,  az asztalról felmarkolták a pénzt, és elrohantak. Futás közben azonban elhagytak 130 ezer forint értékű bankót, majd a közeli utcában hagyott motorral elrobogtak a helyszínről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!