Hétvégén kosárlabda Magyar Kupa négyes döntő az Arena Savariában

Szombathely - Szombaton és vasárnap a kosárlabda Magyar Kupa négyes döntőjénak ad otthont az Arena Savaria. A szervezők gőzerővel készülnek a rendezvényre.

Tóth Gábor

Szombaton 17 órakor a Falco-Körmend csatával veszi kezdetét a Final Four, 19.15-kor pedig Pécs-Szolnok meccset rendeznek. A két győztes vasárnap 12.45-kor mérkőzik meg egymással, bronzmeccset nem rendeznek.

- A kétnapos bérletből több mint ezer darab fogyott, az egynapos belépőből pedig hétszáz felett adtunk el - tudtuk meg tegnap kora délután Gráczer Györgytől, a Falco-Szova KC Szombathely kosárcsapatának ügyvezetőjétől. 
- Ahogy közeledik a kupadöntő, úgy jönnek egyre többen jegyeket vásárolni. Reményeim szerint jó hangulat, telt ház várja majd a csapatokat szombaton.

A kétnapos rendezvény a biztonsági szolgálatnak is ad munkát bőven.

- A kapukat időben, szombaton már 15.30 körül kinyitjuk - mondta Marton Zoltán, a Final Fourt biztosító Szombathelyi Security ügyvezetője. - Mégis arra kérem a szurkolókat, hogy időben jöjjenek, hiszen a beléptetés az egyéni ruházati átvizsgálás miatt lassabb lesz a megszokotnál. Próbáljuk kiszűrni a nagyon ittas személyeket, elvesszük az olyan dolgokat, amiket be lehet dobni a pályára, amivel sérülés okozható: flakont, üveget például nem lehet felvinni a lelátóra, de a kemény nyelű zászlókat is elvesszük. A csarnokban 65 fős biztonsági személyzet teljesít szolgálatot, az épületen kívül pedig körülbelül száz rendőr ügyel a rendre. A csarnok kamerarendszere működik - ezt csak emlékeztetőül mondom, hiszen tavaly is pillanatokon belül megtalaláltuk azt a személyt, aki füstbombát dobott a játéktérre.

- A három vendégcsapat szurkolóit a Hadnagy utca felől engedjük be a csarnokba, természetesen mindegyiket külön bejáraton - folytatta a biztonsági főnök. - A körmendi drukkerek megkapják a főbejárattal szembeni teljes szektort, a pécsiek a Falco B-közép mellett kapnak helyet, a szolnokiak a pécsiekkel szemben lesznek elhelyezve. Ez az eredeti terv, de amennyiben a körmendi klub nem tudja eladni az igényelt 380 jegyet, úgy a pécsi és a körmendi tábor megosztva kapja meg főbejárattal szembeni szektort. A körmendi szurkolók előtt csak akkor húzzuk fel a hálót, ha dobálózni kezdenek. A vendégszektor mellett található WC helyiségek zárva lesznek - megpróbáljuk megelőzni így a rongálást -, a csarnokon kívül viszont mobil WC-k lesznek felállítva.

A Falco menedzsmentje igyekszik családbarát rendezvénnyé tenni a Final Fourt, így egész hétvégén különféle programok várják az érdeklődőket az Arena Savaria környékén, a Tószer téren, illetve a Sugár úti Sportmotelban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!