Ivánci falunap - Összejöttek, főztek, együtt vacsoráztak, mulattak

Ivánc - Itt más a falunap, mint másutt. Lelki megújulást szeretnének, összefogást, egymás segítését. Ezért imádkoztak a nemzet és a község lelki megújulásáért. De persze jól szórakoztak is.

Némethy Mária


Ebben a faluban, ahol a történelmi múltra mindig igyekeztek  odafigyelni, látható jelei vannak annak őrzésének, ápolásának. Ezért   más a falunap Iváncon, mint másutt.
 Délelőtt kispályás labdarúgó tornával, délután  szabadtéri szentmisével kezdődött a falu ünnepe. Nemzetünk és a község lelki megújulásáért mutatta be a misét Orsos Zoltán plébános. Azután a szentgotthárdi Szent Sebesetyén Íjászkör tagjai  kápráztattak el tudásukkal  kicsiket és nagyokat, este  meglepetésként  lovasíjász bemutatót is tartottak. Azután következett a rendőrség, a hivatásos és helyi tűzoltóság, valamint a mentőszolgálat közös bemutatója. Egy roncsautót oltottak el, közben kihangosítva lehetett hallani, hogyan működnek együtt  vészhelyzetben  rendőrök, tűzoltók, mentősök. Volt kézműves foglalkozás, nótaéneklés,  felléptek népdalkörösök, együttesek, a gyerekek légvároztak, trambulinoztak. Rendeztek    főzőversenyt, este együtt vacsoráztak.  Hagyomány itt már, hogy az Ivánci Szakosított Otthon munkatársainak közreműködésével szűrővizsgálatok vannak:   vércukrot  és vérnyomást is mérnek. 
-  Az a szép ebben a napban, hogy összejöttek a falu lakói,   rengeteg barát megmozdult a falunap sikeréért.  Nálunk az idén alakult meg a tűzoltóegyesület, 40 tagja, női raja is van. Nagyon lelkesek, akárcsak a sportegyesület minden tagja  - osztotta meg velünk örömét Gyarmati Tibor polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!