Király Gábor a Bayer Leverkusenbe igazolt

<b>VN</b> - A Bundesligában ötödik helyen álló Bayer Leverkusen csapatába szerződött Király Gábor, a hetvenszeres válogatott szombathelyi kapus.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Benedikt Fernandez kapus sérülése után a német válogatott René Adler mögé egy tartalékot keresett a Bayer Leverkusen.  A választás a szombathelyi születésű Király Gáborra esett, akivel a gyógyszergyáriak a szezon végéig kötöttek szerződést, a kapusért nem kellett fizetni. 




Király Gábor visszatér a Bundesligába, a Bayer Leverkusen csapatába igazolt

A 32 éves kapus korábban hét évet játszott már a Bundesligában, a Hertha BSC csapatában. A Berlinieknél 198 mérkőzésen lépett pályára. 2004-ben szerződött Angliába, a Crystal Palace színeiben 111-szer szerepelt. Ezután kölcsönbe a West Ham Unitedbe, majd az Aston Villába került. 2007 óta volt Király a Burnley játékosa, ahol 27-szer védte csapata kapuját.

- A csapatot és Renét szeretném támogatni. Angliai tartózkodásom alatt a Bundesligát mindig is figyelemmel követtem, és szerintem René, Oliver Kahn méltó utódja lehet, és én ebben szeretnék neki segíteni - nyilatkozta Király a Bayer Leverkusen honlapjának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!