Kitiltják a pályára berohanó Falco-szurkolókat

Szombathely - Akár ki is tilthatják a szombathelyi kosárlabdacsapat meccseiről azokat a Falco-drukkereket akik a tavalyi Falco-Paks kosármeccsen berohantak a pályára.

Pum András

Ma délelőtt a szombathelyi rendőrkapitányságon több, a sportot közvetve érintő témában tartottak sajtótájékoztatót. Mint azt Hollósi Gábor, Szombathely rendőrkapitánya elmondta, az előző bajnoki szezon hajrájban félbeszakadt Falco-Paks bajnoki kosárlabdamérkőzés ügyében az ismeretlen személy ellen folyó nyomozást megszüntették. 

Ez az "ismeretlen", több társával együtt a parkettra berohanó Falco-drukker ugyanis hátulról megütötte Király játékvezetőt, a meccs pedig félbeszakadt. Hollósi Gábor közölte: a három játékvezető közül kettő egyáltalán nem látta az ominózus esetet, míg Király észlelte ugyan az ütést a hátán, meg is fordult, és szembetalálta magát egy ütésre lendülő kezű nézővel. A jobbegyenes elől elhajolt, majd amilyen gyorsan csak tudott - köpködésekkel és locsolással tarkított útján - az öltözőbe sietett. Utólag azt mondta, hogy már nem tudná beazonosítani támadóját, így a nyomozás lezárult. 

A rendőrség azonban a rendelkezésükre álló tévéfelvétel alapján tisztában van azzal, hogy kik rohantak be a pályára - igaz az, hogy ki ütött, előttük sem ismert, ez ugyanis nem látszik egyik felvételen sem. Mindenesetre Hollósi Gábor leszögezte: a pályára berohanó valamennyi drukker rendzavarás miatt számíthat pénbírságra, melynek mértéke maximum 100 ezer forint, de szociálsi helyzettől függően ez súlyozza majd a rendőrség. 

A rendőrség továbbá kitiltja ezeket a drukkereket a Falco-meccseiről, és ennek a határozatnak érvényt is szerez majd. Annyi bizonyosnak látszik tehát, hogy a jelek szerint a Falco "B"-közepének létszáma leredukálódik...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!