Kitüntetés Erdei Zsoltnak és az U20-as labdarúgó-válogatottnak

Bajnai Gordon miniszterelnök és Sólyom László köztársasági elnök Varga Zoltán, a sportot felügyelő önkormányzati miniszter társaságában kitüntetéseket adott át Erdei Zsoltnak, valamint az U20-as magyar labdarúgó-válogatottnak.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

- Válságban élünk, ilyenkor különösen kellenek a példák, hogy erővel, kitartással, akarattal véghez tudjuk vinni azt, amit hétköznapi emberek lehetetlennek gondolnak  - többek között ezekkel a szavakkal méltatta Bajnai Gordon miniszterelnök a Parlamentben a világbajnoki bronzérmes U20-as válogatott teljesítményét - olvasható az mlsz.hu-n.  

A kormányfő Varga Zoltánnak, a sportot felügyelő önkormányzati miniszternek a társaságában kitüntetéseket adott a csapat és a stáb tagjainak. Sólyom László köztársasági elnök a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozatát adományozta Egervári Sándornak, az U20-as válogatott szövetségi edzőjének.

Bajnai Gordon külön hangsúlyozta, hogy az egyiptomi vb-n aratott sikernek köszönhetően nem lehet már egy kézlegyintéssel elintézni a magyar labdarúgást. Kitért arra is, hogy a nemzetközi fogadási botrány viharát is jól ellensúlyozza a 20 évesek remek helytállása. A miniszterelnök szerint mostantól magasan a mérce, a jövőben, ahogy fogalmazott, "egy felnőtt világbajnokságon elért bronzéremmel is megelégszünk".

Egervári Sándor elismerése mellett az alábbi kitüntetések találtak gazdára:

A Magyar Sportért Emlékérem arany fokozatát kapta valamennyi vb-bronzérmes játékos (Balajti Ádám, Debreceni András, Dudás Ádám, Futács Márkó, Gosztonyi András, Gulácsi Péter, Kiss Máté, Koman Vladimir, Korcsmár Zsolt, Kovácsik Ádám, Megyeri Balázs, Németh Krisztián, Présinger Ádám, Simon András, Simon Ádám, Szabó János, Szekeres Adrián, Takács Péter, Tóth Bence, Varga Roland, Zámbó Bence), valamint dr. Bordás György, az MLSZ főtitkára, csapatvezető, Dunai Antal, az MLSZ alelnöke, küldöttségvezető és dr. Szilágyi György csapatorvos. A 21 futballistából 13-an jelentek meg, a másik nyolc labdarúgó későbbi időpontban veszi át az elismerést.

A Magyar Sportért Emlékérem ezüst fokozatát kapta Kenyeres Imre pályaedző, Lippai József kapusedző és Pisont István pályaedző.

A Magyar Sportért Emlékérem bronz fokozatát kapta Bazsánt József csapatmenedzser, Czuppon Péter csapatmenedzser, Serényi Péter, az MLSZ sajtófőnöke, Dinnyés Márton, az MLSZ sajtófőnök-helyettese és Halmai Tamás masszőr.

Tovább fokozta az ünnepség amúgy is emelkedett hangulatát, hogy a labdarúgókkal együtt részesült magas kitüntetésben a magyar sport egyik emblematikus alakja, a profi bokszolóként sikert sikerre halmozó Erdei Zsolt: ő a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje polgári tagozatát vehette át Bajnai Gordontól. Erdeivel kapcsolatban Bajnai és Varga is kiemelte, hogy immár második súlycsoportban lett világbajnok, hiszen az eddig félnehézsúlyban remeklő bokszoló egy kategóriával feljebb lépve, a cirkálósúlyban is elhódította a világbajnoki övet.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!