Lelőttek egy rendőrt és egy zalai fiatalt Alsóörsön (folyamatosan frissítve)

Lövöldözés volt a Veszprém megyei Alsóörsön szerda hajnalban, egy rendőr és az általa ellenőrzött autó egyik huszonegy éves utasa életét vesztette. Megszólalt a meghalt zalai fiatal édesapja, aki szerint golyózápor zúdult a fiatalok Fordjára. Alsóörs és Felsőörs határában egy állig felfegyverkezett férfi holtestét találták meg délután egy svájci rendszámú autó mellett.

Vas Népe

Valószínűleg öngyilkos lett az elhagyott autó mellett holtan talált férfi

A helyszíni szemle alapján önkezével vetett véget életének az az ismeretlen férfi, akit délután egy elhagyott autó mellett találtak a rendőrök. A külföldi rendszámú autóban több lőfegyver is volt, köztük olyan, amely számításba jöhet az alsóörsi bűncselekmény elkövetésének eszközeként - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szerda este.

A rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint a kutatással párhuzamosan folyó helyszíni szemlén egyértelműen bebizonyosodott, hogy nem a meggyilkolt rendőr által ellenőrzött gépjárműből lőttek a főtörzsőrmesterre. A két eset közötti összefüggést - igazságügyi szakértők bevonásával - jelenleg is vizsgálják a nyomozók, a további eljárást a Központi Nyomozó Főügyészség folytatja - tették hozzá.

A sötét színű gépjárművet a gyilkosságok helyszínétől néhány kilométerre találták meg állampolgári bejelentés alapján.

Az autón svájci rendszámtábla volt, az agyonlőtt férfi pedig golyóálló mellényt és fekete csuklyát viselt.

Szerda hajnalban egy közúti ellenőrzést végző rendőr és az ellenőrzött autóban ülő 21 éves fiatalember veszítette életét Alsóörsön, amikor rájuk lőttek. A lövéseket egy másik gépkocsiból adták le, amelyet a település határában délután találtak meg.

Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője korábban elmondta: a 29 éves Gamauf János főtörzsőrmester egy rendészeti szakközépiskolás tanulóval látott el közúti ellenőrző feladatot Alsóörsön. Éjfél után rutinigazoltatás céljából állítottak meg egy Ford Fiesta típusú személygépkocsit, amelyben öten utaztak. Az ellenőrzéskor eddig ismeretlen helyről, feltételezések szerint egy másik autóból több lövést adtak le a rendőrre.

A főtörzsőrmester azonnal meghalt, esélye sem volt arra, hogy a fegyverét használja. A mellett álló rendészeti szakközépiskolás nem sérült meg.

A Ford hátsó ülésén utazó 21 éves N. Ádámot halálos lövés érte, a mellette ülő 25 éves Sz. J. L.-t súlyos lőtt sérülésekkel szállították a veszprémi kórházba. A férfit megműtötték, állapota stabil.

A rendőr azonnal, a fiatalember barátja karjaiban halt meg

A rendőr azonnal, a fiatalember néhány percen belül, barátja karjaiban halt meg az Alsóörsön szerdára virradóra történt lövöldözés áldozatai közül - értesült az MTI a mentőszolgálathoz közel álló forrásból.

A neve elhallgatását kérő nyilatkozó azt mondta: a 29 éves főtörzsőrmester fejlövést kapott és azonnal életét vesztette, az autóban ülő 21 éves főiskolai hallgatót pedig mellkason találta egy lövedék. Mire a mentők a helyszínre értek, már ő sem élt, barátja karjaiban halt meg a támadást követő néhány percen belül.

A lövöldözésnek a veszprémi kórházba szállított 25 éves sérültje feltehetően nem célzott lövéstől, hanem valószínűleg egy gellert kapott lövedéktől, vagy lövedékektől sebesült meg, létfontosságú szervei azonban nem sérültek.

Az autóban ülők közül mindenkit, de különösen a haldokló barátját szorongató fiatalembert viselték meg a történtek. Ő még a helyszínen nyugtató injekciót kapott.

Az MTI informátora is megerősítette, hogy a közúti ellenőrzés alá vont Ford Fiestát és a rendőrautót is több lövés érte.

Csendes megemlékezés és gyertyagyújtás Alsóörsön

A csendben emlékezők, néma főhajtók közt volt a település polgármestere is, több helybeli képviselő és civil szervezet vezetője. Jelen volt Balatonalmádi alpolgármestere is és több almádi lakos, a 29 évesen meggyilkolt rendőr ugyanis Balatonalmádiban lakott, és az ottani kapitányságon szolgált.

Kegyelettel emlékeznek a néma főhajtók az éjszaka szintén lelőtt 21 éves alibánfai (Zala megye) főiskolásra is.

A kegyeletüket gyertyagyújtással, virággal lerovók között - akik folyamatosan érkeznek a helyszínre - üdülők, turisták is vannak.

 

OLDALTÖRÉS: Holttest a fekete autóban

 

 

 

Holttest a fekete autóban

Svájci rendszámú gépkocsit találtak Alsóörs és Felsőörs határában. A jármű mellett egy férfi holttest feküdt: állig fel volt fegyverezve, golyóálló mellényt és fekete csuklyát viselt, valamint további fegyvereket találtak a közelében. A Veszprém Megyei Napló információi szerint agyonlőtték.

Egy holttestet találtak abban az autóban, amelyből feltehetően leadták szerdára virradóra a két ember életét, köztük egy rendőrét kioltó halálos lövéseket - adta hírül délután a TV2.hu, a rendőrség az MTI megkeresésére nem kommentálta az értesülést. A gépkocsi, mint az MTI tudósítója már korábban jelentette, Alsóörs határában egy elhagyott részen áll, és ott rendőrök helyszínelnek.

A kereskedelmi televízió Tények című hírműsorának honlapján megjelentek szerint azt a fekete autót találták meg, amelyet a rendőrség az alsóörsi gyilkosság kapcsán keresett. A mentők közlése szerint "halál beálltásának megállapításához" hívták őket. 

Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a TV2 információira reagálva az MTI megkeresésére szerda délután mindössze annyit mondott: " a rendőrök nyomozati cselekményt hajtanak végre".
 
Az intézkedésről nem kívánt részleteket elárulni, így azt sem kívánta megerősíteni, hogy a bűncselekmény kapcsán keresett autót találták-e meg, illetve valóban volt-e holttest a járműben.

Az Index helyszíni tudósítója  úgy értesült, hogy Alsóörs régi víztározó kútjának közelében, Alsóörs és Felsőörs között, egy kis erdőben találtak egy autót, egy fekete BMW-t, amiről azt feltételezik, hogy ebből adták le a lövéseket. Az autó környékét, az oda vezető utakat a rendőrök lezárták

Az autó hátsó ülésén ülő fiút két bordája között, a szívén érte a halálos lövés. Az Index úgy tudja, hogy a kocsi vezetőjét is érte lövés: a hátán, a csuklyás izmába kapott golyót. A rendőrnek a fejét is érte lövés, a súlyos fejsérülésbe azonnal belehalt. A helyszínt megjártak szerint a lövések valószínűleg a főúttól délre tartó mellékutcából, a Strand sétány irányából jöttek.

A mentőket fél egy körül riasztották, a helyszínen egyébként akkora volt a káosz, hogy a civil autójával érkező almádi rendőrkapitány elől többen elmenekültek, mert azt hitték, hogy a lövöldöző jött vissza. A helyszínelők nem értik, hogy ki lehetett a célpont, és miért így történt a lövöldözés - ha a rendőr, miért pont igazoltatás közben, ha az autóban ülők, miért pont igazoltatás közben. Ezért attól tartanak, hogy talán egy ámokfutó őrült volt az elkövető.

Az MTI is úgy tudja,  hogy egy elhagyott fekete autónál is helyszínel a rendőrség. Az Alsóörs és Felsőörs közötti úton, a Szőlő-hegynél talált a rendőrség egy elhagyott, fekete színű személyautót - tájékoztatta Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere az MTI-t.

Az MTI helyszínen lévő tudósítójának jelentése szerint a Szőlő-heggyel szembeni cserjés, füves mezőgazdasági területen - az úttól mintegy száz méternyire - látható egy fekete színű személygépkocsi, amely előtt és mögött rendőrautók állnak.
 
Rendőrök ellenőrzik a forgalmat a két település között; az utat ugyan nem zárták le, de a biztosított területnél megállni nem lehet.

Annyi nagy valószínűséggel megállapítható az úttól mintegy 100 méternyire lévő, magas fűben álló fekete autóról, hogy nem BMW típusú, inkább Audinak tűnik.

OLDALTÖRÉS: Sajtótájékoztató: egy rendőr és egy 21 éves fiú az áldozat

Egy rendőr és egy 21 éves fiú az áldozat

Egy rendőr és egy 21 éves fiú az áldozat

Egy rendőr és egy 21 éves fiú az áldozat

A közúti ellenőrzést végző 29 éves rendőr mellett az ellenőrzött jármű egyik 21 éves férfi utasa vesztette életét, és egy 25 éves fiatalember sérült meg a szerda hajnali, alsóörsi lövöldözésben - közölte Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A szóvivő elmondta: Gamauf János főtörzsőrmester egy rendőr-szakközépiskolás tanulóval látott el gyalogos közúti ellenőrző feladatot a Veszprém megyei településen, éjfél után rutinigazoltatás céljából állítottak meg egy régi Ford Fiesta típusú személygépkocsit, amelyben öten utaztak.

Mint hozzátette, az ellenőrzéskor több lövést adtak le eddig ismeretlen helyről a rendőrre, akit több lövés is eltalált, ennek következtében a főtörzsőrmester azonnal meghalt, esélye sem volt arra, hogy a fegyverét használja. A gépkocsi hátsó ülésén utazók közül az autó bal oldali ajtajánál ülő 21 éves fiatalembert érte halálos lövés, míg a középső ülésen ülő férfi az ablaküveg szilánkjaitól sérült meg.

Bényi Mónika közlése szerint a lövések pillanatában a rendőr tiszthelyettes mellett állt a szakközépiskolás, de ő nem sérült meg. Egyelőre nem tudni, honnan adhatták le a lövéseket - egy másik autóból, az utcáról vagy egy lakásból -, a helyszíni vizsgálat eddigi adatai szerint nem az ellenőrzött autóból - jegyezte meg.

A szóvivő nem tudta megerősíteni azt az információt, amely szerint sorozatlövő fegyverből származtak a lövedékek, és a nyomozás érdekeire hivatkozva arra sem válaszolt, milyen irányból érkeztek a lövések és milyen fegyvert használtak az elkövetők.

Az ellenőrzés alá vont autó utasai valamennyien Zala megyei fiatalok. Az öt utas között volt egy nő is. A társaság korábban egy zenés szórakozóhelyen tartózkodott.

A megsérült 25 éves fiatalembert a veszprémi kórházba szállították, állapota súlyos, de nem életveszélyes, őt még a nap folyamán kihallgatják a rendőrök. Bényi Mónika közlése szerint még mindig tart az autó három másik utasának, valamint a rendőrtanulónak a kihallgatása, de annak részleteiről nem kívánt nyilatkozni.

A szóvivő arra a kérdésre, hogy valóban egy fekete autót keresnek-e a rendőrök, azt válaszolta, hogy ez még nem tisztázott. Mint fogalmazott, "több teória, felvetés, verzió is megfordult a nyomozók fejében".

Beszámolt arról, hogy a bűncselekmény elkövetése után ellenőrző-áteresztő pontokat állítottak fel az Alsóörsről kivezető utakon, Veszprém megyében és az ország egész területén, a nagyobb főutakon a rendőrség ellenőrizte a járműveket és a bűncselekménnyel összefüggésben kerestek akár tárgyi bizonyítékokat is, de hajnali fél 5-kor ezt is feloldották.

Az igazoltatás közben lelőtt Gamauf János főtörzsőrmester a balatonalmádi rendőrkapitányságon teljesített szolgálatot baleseti helyszínelőként, a nyári turisztikai szezon miatt látott el járőrszolgálatot Alsóörsön. Bényi Mónika elmondta, hogy a 29 éves férfit kollégái hivatását tisztelő és szerető, lelkiismeretes és felkészült kollégának tartották. A rendőr nőtlen volt, gyermeke nem volt, Alsóörsön lakott.

A szóvivő azt mondta: az egész rendőrséget megrázta a haláleset.

Arra a kérdésre, hogy nem felelőtlenség-e egy rendőrt egy fegyverviselésre nem jogosult rendőr-szakközépiskolással kiküldeni az utcára, Bényi Mónika közölte: ha nincs arra lehetőség arra, hogy járőrpárt alakítsanak ki, akkor előfordulhat, hogy olyan helyekre, ahol nincs veszélyben a rendőr, egy szakközépiskolással küldik ki. Egy másik kérdésre válaszolva elmondta, hogy tudomása szerint nem viseltek golyóálló mellényt a rendőrök. Arra a kérdésre, miért nem viseltek, azt válaszolta: az ilyen rendőrszakmai kérdésekre később térjenek vissza az újságírók.

Mint az MTI megtudta, az autóban utazó, a lövöldözésben meghalt fiatalember zalaegerszegi lakos volt, a többiek a megye más településein élnek.

A helyszíni szemle még tart és várhatóan késő estig is elhúzódik, a balatoni településre már be lehet hajtani autóval, de - mivel a bűnügy a főúton történt - a forgalmat Felsőörs és Balatonalmádi irányába terelik

Elszállították a két autót a helyszínről

 Dél körül elszállították az éjszakai alsóörsi lövöldözés helyszínéről, a 71-es főútról, a helyi kemping elől szerda délben azt az autót, amelynek ellenőrzésekor lelőtték az igazoltató rendőrt és a személygépkocsi egyik utasát.

Szállító járműre rakták a sötét színű Ford Fiestát, valamint a rendőrautót is. A rendőrautó jobb hátsó kereke lapos, feltehetően lövés érte - jelentette az MTI tudósítója nem sokkal dél után a helyszínről.

A 71-es főút lezárását a strandig terjedően már feloldották - ez mintegy 2 kilométeres szakasz -, viszont változatlanul nem lehet autóval közlekedni a kemping, illetve Balatonalmádi irányába.
 
A helyszínhez gyalogosan lehet eljutni, s mintegy 40-50 méternyire már a sajtót is közel engedték. Sokan nézelődnek a helyszín közelében a helyi lakosok és a településen üdülők közül is.

OLDALTÖRÉS: Alibánfai fiút ért halálos lövés az autóban

Alibánfai fiút ért halálos lövés az autóban

Alibánfai fiút ért halálos lövés az autóban

Alibánfai fiút ért halálos lövés az autóban

Az első hírek még arról szóltak, hogy  egy 19 lány volt az áldozat, ám kiderült, hogy egy 21 éves, az autóban ülő fiú halt meg a lövöldözésben. Információink szerint a  21 éves zalai fiatalember  -  a Zala megyei Alibánfán lakott,  Zalaszentivánon végezte az általános iskolát, majd Egerszegre járt középiskolába., utána a Budapesti Műszaki Főiskolára jelentkezett mérnök-informatikus szakra. Aktív közösségi életet élt, a barátokkal töltött idő mellett az egyik közösségi portálon a foci és a jégkorong szerepel a kedvenceként.

Úgy tudjuk, a fiú az ifjúsági klubot vezette Alibánfán, a legutóbb szombaton vett részt egy helyi jótékonysági rendezvény szervezésében.

Egyik informátorunk - aki nagyon viszonyban volt a fiatalemberrel - elmondta, kora reggel döbbenten fogadta a hírt a hozzátartozóktól.

A Zalai Hírlap munkatársa, Arany Gábor fiú lakóhelyén járva megtudta, hogy a fiatalok egy balatonudvari nyaralóban töltötték az elmúlt napokat, egy 10-15 fős társaság jött össze, közülük öten – egy lány és négy fiú – ült abban a Fordban, melyet a rendőr igazoltatott. A fiatalok szórakozni mentek, több helyszínen is jártak, többször megállították őket igazoltatni.


A tragikus ellenőrzéskor annyit észleltek, hogy mikor megálltak a rendőr jelzésére, egy sötét autó tűnt felt. Erős koppanásokat hallottak - ekkor még fel sem fogták, hogy lövések voltak -, majd észrevették, hogy  társukat eltalálták. A halálos lövést kapott fiú a bal hátsó ülésen ült - tudta meg kollegánk. Információink szerint a másik fiú az ablaküveg szilánkjaitól sérült meg.

Emlékhelyet alakítottak ki a főiskolás fiú falujában


Emlékhelyet alakítottak ki a Zala megyei Alibánfán, a helyi ifjúsági klubnál  a 21 éves fiúnak az emlékére.

Az önkormányzat épülete mögött lévő klubhelyiség előtt helyezték el a nemzeti színű zászlót és a gyászlobogót, valamint egy fekete abrosszal letakart asztalt, rajta gyertyával és virágokkal. Az önkormányzati hivatal épületének falán ugyancsak kitették a gyászlobogót, a helybéliek megdöbbenve beszélnek a történtekről.

Németh László, Alibánfa polgármestere az MTI tudósítójának a helyszínen elmondta: ő maga is rokona az elhunyt fiatalnak, aki szüleivel szintén a faluban élt. N. Ádám aktív közösségi ember volt, kedvelték a kortársai is, a "normális gondolkodású" fiatalok közé tartozott - fogalmazott.

A polgármester úgy tudja: a fiú a barátaival és két unokatestvérével nyaralt a Balatonnál, vele volt két unokatestvére, azok egyikének a barátnője és még egy fiatal, aki a baráti társasághoz tartozott. A fiatalok mindegyike Zalaegerszeg közelében lakik, Alibánfáról, Pethőhenyéről és Zalaszentivánról származnak.
 
N. Ádám éveken át vezette az ifjúsági klubot, miután tavaly a székesfehérvári Kodolányi főiskola hallgatója lett, a feladatot az öccse vette át tőle.

"Odamentünk, de a rendőrök nem engedtek közel"

Arany Gábor a Zalai Hírlap munkatársa szerdán délelőtt Ádám  családnál járt. Szavakkal nem leírható a megdöbbenés és a gyász.

- A barátaink hívtak minket egy óra tájt, hogy rájuk lőttek és nagy baj történt Ádámmal. Először azt hittük, ez nagyon durva vicc, ki is nyomtuk a telefont, de újra hívtak, akkor már kénytelenek voltunk elhinni - mesélte a 19 éves Németh Dániel, akinek bátyját, a 21 éves Ádámot érte lövés. - Odamentünk, de a rendőrök nem engedtek közel, nem mondtak semmit, hogy mi történt - közben megrázkódott a válla a sírástól.

Ádámot a 460 lelkes településen mindenki ismerte és szerette.

- Informatikai mérnöknek tanult a fiam Székesfehérváron, előtte Egerszegre a Széchenyi középiskolába járt, érettségi után technikusi végzettséget szerzett. Most fejezte be az első évfolyamot a főiskolán - mesélte az édesapja, Németh István, aki 2006-ig a falu alpolgármesteri posztját töltötte be. Az 50 éves férfit éjszakai műszakban érte a hír.

- Azonnal autóba ültem, de a halálhíren kívül semmit nem mondtak a rendőrök. Ádám évek óta járt le a barátaival nyaralni a tóhoz, a szomszédunk balatonudvari házában laktak. Most is így volt, tíz-tizenöten is összejöttek a hétvégén, mert szombaton kezdték a nyaralást.

- Hétfőn együtt kirándult a társaság Veszprémbe, elmentek az állatkertbe is, ott készült róluk az utolsó közös kép. Kedden este meg vacsora után még öten, négy fiú és egy lány elindult szórakozni. Előbb Füredre mentek, onnan Almádiba tartottak. Útközben több helyen is volt igazoltatás, biztos az Európa Bajnokság miatt, őket is ellenőrizték alig háromszáz méterrel a lövöldözés helyszíne előtt. Így értek Alsóőrsre, ahol a kemping közelében újra megállították az autójukat. Én úgy tudom, épp odalépett hozzájuk a rendőr, amikor mögülük kivágott egy fekete autó, amiből sorozatot lőttek rájuk. A rendőr azonnal életét vesztette, a fiam ült bal oldalon hátul, az út felől, őt is halálos lövés érte, aki mellette foglalt helyet, a vállán sérült meg. Ezt mondták el a telefonban a barátai, amikor értesítettek, utána már nem tudtunk velük beszélni - fejezte be megrendülten.

 

OLDALTÖRÉS: Helyszíni beszámoló Alsóörsről

 
Helyszíni beszámoló Alsóörsről

 
Helyszíni beszámoló Alsóörsről

 
Helyszíni beszámoló Alsóörsről

Még mindig le van zárva Alsóörs bejáratainál a 71-es főút valamennyi szakasza, ahol szerda hajnalban egy rendőr és az általa ellenőrzött autó egyik utasa meghalt egy lövöldözés során; mindenütt géppisztolyos rendőröket látni, a Veszprém megyei település felett helikopter köröz - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.

Megdöbbent a lövöldözés tényén Alsóörs polgármestere, aki az MTI-nek úgy fogalmazott: felfoghatatlan, hogy az ő békés, csendes településükön rendőrgyilkosság történhetett.

Az ügy részleteiről Hebling Zsolt sem tud részleteket, mert a rendőrség még nem tájékoztatta. A polgármester az MTI tudósítójának jelenlétében hívta fel telefonon a helyi körzeti megbízottat, aki - elmondása szerint - azt közölte vele: "hírzárlat van, még neki sem mondhat semmit". 

A polgármester közölte, hogy a lövöldözés a Loki utca és a 71-es út kereszteződésében, a kemping bejáratánál történt, éjjel fél 2 körül. A helyszín Alsóörs Balatonalmádi felőli kijáratánál van, itt jelentős rendőri biztosítás mellett zajlik a helyszínelés, a polgármester információja szerint állítólag" sok a használható nyom".

Hebling Zsolt kiemelte: a lakosság és az üdülőnépesség nincs korlátozva a mozgásában, csak a 71-es főútra nem lehet gépkocsival ráhajtani, emiatt a falu utcáin nagyobb lett a forgalom. 

Mint hozzátette, ha Balatonalmádi felé menekültek a tettesek, ami valószínű, akkor az almádi jelzőlámpáknál elhelyezett kamerák biztosan rögzítették a menekülő autó színét, típusát és rendszámát is.
 
A polgármester információja szerint Alsóörsön van az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) teljes vezérkara. 
 
Alsóörsre gépkocsival be lehet jutni Veszprém felől az Endrődy utcán át, egészen a strandig. A strand bejáratánál takarító nők az MTI tudósítójának azt mondták: "ez már tiszta Texas". Ők úgy tudják, hogy a rendőrök egy fekete BMW-t igazoltattak a kempingnél, a főúton, és az autóból kilőttek rájuk, a rendőrök pedig viszonozták a tüzet. 
 
Az alsóörsiek a polgármesteri hivatalban és az utcákon is csoportokba verődve az ügyet tárgyalják.

A hajnali hírek

A rendőrség hajnali közleménye szerint az éjféli órákban a közúti ellenőrzési szolgálatot teljesítő 29 éves G. J. rendőr főtörzsőrmester eddig tisztázatlan körülmények között halálos lövést kapott és a helyszínen meghalt. A főtörzsőrmestert az általa megállított jármű ellenőrzése során érte a lövés.

Szintén meghalt az ellenőrzött gépjárműben utazó 19 éves N. Á.. A személyautóban megsérült a 25 éves Sz. J. L. is. A rendőrség lezárta a környéket és nagy erőkkel keresi az elkövetőt.

A Magyar Televízió információi szerint a fehér Ford Fiesta, amelyet a rendőr ellenőrizni akart, a helyszínen van, és a rendőrök egy másik, fekete színű autót is keresnek. Az MTV úgy tudja, az ellenőrzött járműben öten ültek - zalai fiatalok -, egyiküknél sem találtak fegyvert, ezért a rendőrök azt feltételezik, hogy a lövés, amely a Fiesta utasait megsebesítette, egy másik autóból érkezhetett. A beszámolók szerint a rendőrrel a helyszínen volt egy rendőr szakközépiskolás fiatal is.

Alsóörsön jelenleg is helyszínelnek, a rendőrség tanúkat hallgat ki, hogy kiderüljenek a lövöldözés részletei. A helyszínelésről kiszivárgott információk szerint az első halálos lövés a rendőrt találta el.
   
Az MTI helyszínen tartózkodó fotóriportere azt tapasztalta, hogy a 71-es utat és a környező kis utcákat lezárták rendőrautókkal és gépfegyveres rendőrökkel. Az utakon felállított ellenőrző áteresztő pontokon is gépfegyveres rendőrök vannak, akik folyamatosan ellenőriznek és igazoltatnak.

A halottszállítók az egyik áldozatot már elszállították, a rendőrségi helyszínelők egyike fémdetektorral kutatja a bokrokat.

A további eljárást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, illetve a főügyészség folytatja le.

A hajnali órákban az M1-es és az M7-es autópálya Budapestre bevezető közös szakaszán óriási volt a rendőri készültség, valamennyi, a Balaton felől érkező autót megállították - tapasztalta az MTI tudósítója a helyszínen. Több ellenőrzési pontot felállítottak a centrum felé, valamint a Petőfi és a Lágymányosi hídon, ahol golyóálló mellényt viselő, gépfegyveres rendőrök ellenőrizték az autósokat.

OLDALTÖRÉS: Rendőrök elleni támadások Magyarországon

Rendőrök elleni támadások Magyarországon

Rendőrök elleni támadások Magyarországon

Rendőrök elleni támadások Magyarországon

2010. január 1. - Gyöngyösön garázdák megfékezésére kiérkező rendőrökre támadtak, az erőszakot alkalmazók egyike fel volt fegyverkezve. A rendőrség hét személyt állított elő a kapitányságra, közülük ketten súlyos sérüléseket szenvedtek az intézkedés során. Könnyebben megsérült három rendőr is.

2010. január 10. - Egy nagyobb társaságból három személy verekedett össze Szolnokon, s amikor a helyszínre érkező rendőrök megpróbálták őket szétválasztani, rájuk támadtak. Két rendőr súlyos, egy pedig könnyű sérülést szenvedett.

2010. március 4. - A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Taktaszadán egy utcában többen összeverekedtek. A kiérkező két járőrt intézkedés közben egy négyfős társaság megtámadta, az egyik járőr könnyebb sérülést szenvedett.
 
2010. április 10. - Budapesten négy rendőr könnyebben megsérült, amikor szurkolók megdobálták őket az MTK-Ferencváros meccset követően.

2010. április 14. - Zalaegerszegen a ZTE-UTE Magyar Kupa elődöntőt követően a szurkolók a helyükről kitépett lelátói székekkel és kövekkel dobálták a pályát, majd a rendfenntartókat és a rendőröket is. Egy rendőr könnyebben megsérült.
 
2010. április 25. - Jánoshalmán könnyű sérüléseket szenvedett két intézkedő rendőr, akiket egy kocsmai rendbontáshoz hívtak, s két garázda férfi rájuk támadt.

2010. április 28. - Sopronban egy sportpálya mellett álló büfébe tört be két hajléktalan férfi, de két rendőr tetten érte őket. Az egyik betörő vascsővel támadt a rendőrökre, akik nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

2010. április 30. - A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fehérgyarmaton családi veszekedéshez riasztották a járőröket. A kiérkező egyenruhásokra a családfő egy 65 centiméteres, hegyes vasrúddal támadt, s csak a második figyelmeztető lövéssel tudták megfékezni.

2010. május 6. - Ózdon bejelentésre kivonuló rendőrökre támadt egy asszony és a lánya, akik előzetesen a szomszédaikat inzultálták. A kényszerintézkedés közben a lány égő cigarettacsikket nyomott a járőrnő állához, ami másodfokú égési sérüléseket okozott.
 
2010. május 6. - A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vizsolyban, egy helyi kocsmában a tettlegességig fajuló vitát követően a hatósági kényszerintézkedés közben egy férfi törött sörösüveggel megsértette az egyik rendőrt.

2010. május 12. - Dunaújvárosban igazoltatás közben támadt a rendőrre egy 76 éves férfi: többször lábon rúgta a zászlóst, aki könnyű sérülést szenvedett.

2010. május 12. - Székesfehérváron este egy családi házból kihallatszó veszekedés, törés-zúzás miatt riasztották a rendőröket. A járőröket különböző tárgyakkal dobálták, majd a sérült rendőrt a házból kijövő férfi egy széklábbal támadta meg.

2010. május 26. - A Tolna megyei Faddon ittasan randalírozott két férfi és egy fiatalkorú fiú, s rátámadtak a helyszínre érkező rendőrökre is.
 
2010. május 26. - A Komárom-Esztergom megyei Leányváron ittasan lövöldözött házának udvarán egy 65 éves férfi, s rálőtt a kiérkező járőrökre is.

2010. június 10. - Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Nyírlugoson vasvillával támadt a rendőrre egy férfi. A hámsérüléseket szenvedett törzszászlós ellépett a szúrás elől, majd kicsavarta a szerszámot az 51 éves helyi lakos kezéből.

2010. július 23. - Budapesten, a XIV. kerületben a rendőrök egy fekete BMV-t akartak ellenőrizni, de nem állt meg, így üldözni kezdték. A menekülő autós a Keleti pályaudvarnál halálra gázolta Radovic Dusán zászlóst, aki előzőleg rálőtt a BMW-re. A tettest elfogták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!