Liverpool-DVSC: Benitez kemény meccsre számít - Herczeg elszánt játékot vár (Frissítve)

Liverpool - Kemény mérkőzésre számít a Debrecen ellen szerdán Rafael Benítez, a Liverpool labdarúgócsapatának vezetőedzője. A két együttes a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek első fordulójában találkozik az Anfield Roadon. Herczeg András, a DVSC-TEVA klubmenedzsere elmondta: tudja, hogy nem csapata a találkozó esélyese, de elszánt játékot vár futballistáitól.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Rudolf játszhat, Herczeg elszánt játékot vár

Rudolf Gergely sérülése rendbe jött, így a Debrecen válogatott labdarúgója ott lehet szerdán a Liverpool elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen.

"A lábam már jó, a combizom-húzódásom rendbejött, csak a vezetőedzőn múlik, hogy pályára lépek-e" - nyilatkozta a támadó az együttes keddi sajtótájékoztatóján, az Anfield Roadon.
    
Herczeg András, a DVSC-TEVA klubmenedzsere elmondta: tudja, hogy nem csapata a találkozó esélyese, de elszánt játékot vár futballistáitól.
    
"Óriási megtiszteltetés, hogy itt lehetünk, és a világ egyik legsikeresebb csapata ellen léphetünk pályára. Ebben az összetételben a mi együttesünk még nem találkozott ilyen kaliberű sztárokkal, így hatalmas kihívás lesz az Anfield Roadon pályára lépni" - nyilatkozott Herczeg.
    
A DVSC-TEVA-t irányító szakember hozzátette: elsősorban nem is az eredmény érdekli, hanem az, hogy olyan teljesítményt nyújtsanak, amely után a Debrecenből érkező szurkolók büszkék lehetnek csapatukra. Herczeg újságírói kérdésre beszélt a Manchester United elleni 2005-ös párharcról is: "Nem érdemes összehasonlítani a két mérkőzést, hiszen alig van már olyan játékosom, aki benne volt az akkori keretben. Nálunk történt egy generációváltás, rengeteg fiatal játékos került be a csapatba. Lehet, hogy a korábbi keretben több kiforrott egyéniség volt, a mostaniban viszont olyan tehetséges futballisták játszanak, akikben megvan a képesség, hogy szintén nagy egyéniségek legyenek."
    
A tréner szerint a Liverpool elleni találkozó a három selejtezős párharc megnyerése után egy újabb hatalmas lépcsőfok a csapat számára. Mint mondta, biztos benne, hogy tanítványai szívvel-lélekkel fognak küzdeni az Anfield Roadon. A sajtótájékoztatót követően edzésen vett részt a Debrecen, de a tréningnek csak az első 15 perce volt sajtónyilvános, akkor pedig a bemelegítés zajlott.


Herczeg András klubmenedzser (b) és Rudolf Gergely, a DVSC labdarúgója sajtótájékoztatót tart a 2009. szeptember 16-i Liverpool FC-DVSC-TEVA Bajnokok Ligája idénynyitó mérkőzésről a liverpooli stadionban. MTI Fotó: Illyés Tibor

Benítez szerint a BL-ben már nincs könnyű mérkőzés

 "Mindenki azt mondja, hogy mi vagyunk a találkozó esélyesei, és nyernünk kell, de ez a Bajnokok Ligája, ezt azért ne feledjük - nyilatkozta keddi sajtótájékoztatóján a Liverpool spanyol edzője. - A Debrecennek remek csatárai vannak, nagyon jól kontráznak, ráadásul nagyon fel vannak dobva attól, hogy az Anfield Roadon léphetnek pályára, érdekes mérkőzés lesz. 

A Liverpool jelenlegi keretéből az egyik legjobb formában lévő játékos a brazil válogatott védekező középpályása, Lucas Leiva ezt mondta: 
    
"Nagyon jót tesz az önbizalmamnak, hogy folyamatosan játéklehetőséget kapok, az elmúlt öt mérkőzésen pályára léptem."
    
A futballista - az angol újságírókhoz hasonlatosan - nem sokat tud a DVSC-TEVA együtteséről, s a magyar rivális helyett inkább csapatával van elfoglalva: 
    
"A szakmai stáb szerintem megfelelően felkészített minket, tudjuk, hogy figyelnünk kell majd a csatáraikra, valamint a kontráikra."
    
Leiva hozzátette, természetesen győzelmet remél: 
    
"Mindenképpen szeretnénk begyűjteni a három pontot, hiszen egy olyan sorozatban, mint a Bajnokok Ligája, nagyon fontos a jó rajt. Ebben a szezonban is ott akarunk lenni a végelszámolásánál."
    
Herczeg András, a Debrecen klubmenedzsere magyar idő szerint este 8 órakor tartja sajtótájékoztatóját, ezt követően pedig edzést vezényel a csapatnak.

Különleges ajándéktárgyak a Liverpool-Debrecen mérkőzés előtt

A Liverpool labdarúgócsapatának hivatalos szurkolói boltjában gyakorlatilag minden kapható, a rugdalózótól kezdve egészen a télikabátig lehet válogatni a ruhaneműk között, de a legapróbb csecsebecsék is megtalálhatóak a klub emblémájával ellátva.

Az üzlet néhány speciális emléktárggyal szerelkezett fel a szerdai Debrecen elleni Bajnokok Ligája idénynyitóra: külön a mérkőzésre készült el az a póló, amelyen a két csapat címere, valamint az összecsapás időpontja és helyszíne szerepel, ára 17 font (5300 forint). Természetesen az elmaradhatatlan szurkolói kelléket, a sálat is legyártották külön erre a találkozóra, de zászlót és bögrét is vehet az, aki azt szeretné, hogy soha ne felejtse el a Liverpool- DVSC-TEVA összecsapást.
    A
 legnagyobb választékban természetesen a mezeket árulják, itt 12 fontért (3700 forint) mindenki a saját nevét is ráírathatja a pólóra.


A Liverpool labdarúgócsapatának hivatalos szurkolói boltjában a Debrecen és a Liverpool címerével ellátott bögrék vásárolhatóak. MTI Fotó: Illyés Tibor

Az angol újságírók nem ismerik a Debrecent, de tisztelik

Szerdán (20:45 órakor) az első számú labdarúgó európai kupasorozatban, azaz a Bajnokok Ligájában fogadja az ötszörös győztes Liverpool a Debrecent. A magyar csapat számára már a pontszerzés is bravúrnak számítana az Anfield Roadon.

"Esélylatolgatásokba nem lehet belemenni, hiszen ilyen kaliberű csapat ellen, ebben az összetételben még nem léptünk pályára - nyilatkozott Herczeg András vezetőedző a DVSC-TEVA honlapján. - A mérkőzésen dől el, mire leszünk képesek. Természetesen lehet mondani nagy szavakat, hogy bátran és elszántan játszunk, de azért nem mindegy, mit enged meg az ellenfél."
    
A vendégeknél hiányozni fog a sérült Rudolf Gergely, valamint Szélesi Zoltán. Sárga lapok miatt Varga József és Dombi Tibor sem léphet pályára.  
    
"Persze, hogy bennem van, milyen jó lenne gólt szerezni, de két lábbal kell állni a földön. Nekünk az a feladatunk, hogy tisztességgel, becsülettel a legjobb teljesítményt próbáljuk nyújtani." - nyilatkozott Herczeg.
    
A szigetországi újságírók nem sokat tudnak a magyar bajnokról. A média képviselői között általános a vélekedés, hogy az a csapat, amely kvalifikálta magát a BL csoportküzdelmeibe, ráadásul hazája bajnoka, nem lehet gyenge ellenfél.
    
A Daily Mirror újságírója - aki a magyarok közül egyedül Bodnár László nevét ismerte, őt is csak bírósági ügye miatt - szerint a Liverpool mindent belead majd a szerdai összecsapáson, hiszen a gárda nem kezdte túl jól a bajnokságot, ezért a játékosoknak szükségük van a győzelem ízére, hogy nőjön az önbizalmuk. Szerinte Rafael Benitez vezetőedző a következőképpen állítja majd fel kezdőcsapatát:
    
Reina - Insua, Skrtel, Carragher, Johnson - Bennajun, Gerrard, Lucas - Kuyt, Torres, Babel

Benitez nem hagyott látnivalót

Ugyan a sajtó számára az első negyedóra nyilvános volt a Debrecen elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésre készülő Liverpool labdarúgócsapatának edzéséből, Rafael Benitez vezetőedző azonban nem sok mindent adott a média tudatára.

A szakember ebben a tizenöt percben nem is foglalkozott tanítványaival, magányosan dekázgatott, közben pedig figyelt, hogy korábbi játékosa, jelenlegi segítője, Mauricio Pellegrino hogyan utasítgatja a futballistákat "cicázás" közben.
    
A Liverpoolnak a DVSC-TEVA ellen készülő kerete szinte teljes, az egyetlen sérült az olasz Alberto Aquilani, ő nem is tréningezett még a többiekkel. A csapatba műtét után visszatért a dán védő, Daniel Agger is, valamint a Burnley elleni szombati bajnokit kihagyó argentin Javier Mascherano.


A Liverpool csapata a  melwoodi edzőközpontban készül a Debrecen elleni Bajnokok Ligája idénynyitó mérkőzésre. MTI Fotó: Illyés Tibor

Csak a Digi Sporton látható a Debrecen szerdai BL-meccse

 Csak a Digi TV sportcsatornáján lehet majd élőben nézni a Debrecen labdarúgócsapatának liverpooli vendégjátékát szerdán, mert a Digi Kft. és a műsorelosztók között nem született megállapodás az adás terjesztésére vonatkozóan.

A Digi TV szeptember eleji közleményében azt írta: "szeptember 3-tól minden műsorterjesztési társaság számára - azonos feltételek mellett - elérhetővé tette a Digi Sport csatorna saját hálózatukon történő elosztását, így Magyarország területének több mint 80 százalékán nézhetővé válik az utóbbi évtized legjelentősebb magyar labdarúgó sikere, a Debrecen BL-beli szereplése."
    
A cég hétfői közleményében úgy fogalmazott, hogy az igények kielégítése érdekében 24 órás technikai támogatást és október 31-ig tartó ingyenességet biztosít az érdeklődő kábelszolgáltatók részére, akiknek az sem jelenthet akadályt, hogy "a hatályos jogi szabályozás 30 napos előzetes értesítést ír elő a csatornakiosztás megváltozása esetén."
   
A T-Home hétfőn este, az MTI-nek is eljuttatott közleményében viszont leszögezi: "a Bajnokok Ligája egyes mérkőzéseinek közvetítési jogát elnyerő televíziós csatorna - a T-Home képviselőinek korábban tett többszöri megkeresése ellenére - csak megkésve, szeptember 13-án, vasárnap adott hivatalos ajánlatot a műsor terjesztésére vonatkozóan." A T-Home szerint ebben az ajánlatban a Digi TV által korábban közöltekkel ellentétben a műsorterjesztők számára biztosított átmeneti (október 31-ig tartó) ingyenességhez rendkívül hátrányos feltételek kapcsolódnak. Emiatt a T-Home "legjobb szándéka ellenére sem" tudja televíziós szolgáltatásain belül jogszerűen műsorra tűzni a Digi Sport adását, "figyelembe véve a még el sem kezdett tárgyalások várhatóan hosszú folyamatát, valamint a műsorterjesztők 30 napos előzetes bejelentési kötelezettségét az előfizetők és a hatóság felé." 
    
Szűcs László, a UPC szóvivője az origo internetes oldalnak elmondta: a tárgyalások még el sem kezdődtek, a Digi TV csak egy alapajánlatot küldött, és ha az egyeztetések meg is kezdődnek, azok bizonyosan több hetet vesznek majd igénybe.
    
"Ráadásul a médiatörvény értelmében bármilyen új csatorna továbbítását megelőzően 30 nappal hivatalosan jelezni kell ezt a médiahatóságnál, míg a hírközlési törvény szerint 15 nappal az indulás előtt az előfizetőket is értesíteni kell" - tette hozzá Szűcs.
    
Az origo érdeklődésére Kristóf Péter, a Digisport felelős szerkesztője azt mondta: nem tud megállapodásokról, és megerősítette, hogy a Liverpool-Debrecen találkozó csak a Digi TV hálózatán, és a csatorna internetes oldalán lesz látható. A Digit TV a cég szerint 600 ezer lakásban érhető el.
    
Az MR1-Kossuth Rádió szerdán teljes egészében közvetíti a Liverpool- DVSC-TEVA meccset. Az adás 20:40 órakor kezdődik és 23 óráig tart, a szakkommentátor Várhidi Péter volt szövetségi kapitány lesz

Egy Everton-drukker nem szurkolhat a Liverpoolnak!

A világ futballjában számos város csapatainak szurkolói rivalizálnak egymással, nincs ez másképp Liverpoolban sem, ahol a Vörösök drukkerei az Everton fanatikusaival állnak szemben.

"Remélem, szerdán a Debrecen nyer" - mondta az MTI tudósítójának Mark, aki az Evertonért szorít már gyermekkora óta, azóta pedig mindenhova elkíséri kedvenceit, például Fehéroroszországba is a csapattal tartott. A taxisofőrként dolgozó rajongó hozzátette: elképzelhetetlennek tartja, hogy egy Everton-drukker bármilyen mérkőzésen is a Liverpoolért szorítson.
   
A DVSC-TEVA szerdán 20:45 órakor lép pályára az Anfield Roadon, ahol a magyar szurkolók mellett ezek szerint az Everton-drukkerek támogatására is számíthat.
    
A Liverpool otthonául szolgáló Anfield Road (amely az 1800-as évek végén még az Everton stadionja volt, ám a klub elköltözött onnan) és a Goodison Park, az Everton otthona között légvonalban körülbelül egy kilométer a távolság. A drukkerek nem foglalkoznak azzal, hogy területileg melyik klubhoz vannak közelebb, hiszen az Anfield Road közvetlen szomszédságában álló ház mellett Everton-mezbe öltözött gyerekek rúgták a labdát. Budapesten nagyjából elképzelhetetlen, hogy egy Ferencváros szurkoló Újpesten zöld-fehérben focizgasson...

A William Hill 2-0-ás liverpooli sikert vár, az eltiltott Dombi is gólt lőhet

Angliában óriási hagyományai vannak a fogadásnak, szinte mindenre lehet pénzt feltenni, természetesen a szerdai Liverpool-Debrecen labdarúgó Bajnokok Ligája-találkozó előtt is hatalmas a választék.

A szigetországban legnépszerűbb William Hill fogadóiroda esélylatolgatásai alapján a magyar bajnok szinte biztosan vereséget szenved története első BL-mérkőzésén: a legkisebb pénzt a Liverpool 2-0-ás sikere jelentené, ez esetben 9:2-höz az odds, az 1-0-t már 8:1-hez, a 3-0-t pedig 11:2-höz adják.
    
A legnagyobb meglepetést egy 4-2-es liverpooli vagy debreceni siker jelentené a fogadóiroda szerint, előbbit 66-szoros, utóbbit pedig 100-szoros szorzóval lehet megtenni. 
    
Az első gól megszerzésére a spanyol Fernando Torrest tartják az első számú esélyesnek (11:4), mögötte Steven Gerrard (7:2) és a holland Dirk Kuyt (5:1) következik a hazaiaktól. Az látszik, hogy az angolok nem nagyon térképezték fel a DVSC-TEVA gárdáját, hiszen szerintük a sérüléssel bajlódó, és a mérkőzést valószínűleg kihagyó Rudolf Gergelynek van a legnagyobb sansza a gólszerzésre (16:1). Igaz, ennél még nagyobb meglepetést okozna, ha Dombi Tibor találna a kapuba, mivel a korábbi válogatott középpályás eltiltás miatt biztosan nem lép pályára az Anfield Roadon, mindezek ellenére a neve ott van a fogadólapokon...

Az angol sajtó "hallgat" a Debrecenről

 A Liverpool labdarúgócsapata szerdán a Debrecen ellen kezdi szereplését a Bajnokok Ligája 2009/10-es idényében, ennek ellenére a keddi lapok még egyáltalán nem foglalkoznak az összecsapással.

A Vörösök ugyanakkor több hasábot is kaptak az angol újságokban, de az apropó az új mezszponzor volt, amely évi húszmillió fontot fizet a klubnak az elkövetkezendő négy esztendőben. A sajtóban továbbra is téma a Manchester City togói támadójának, Emmanuel Adebayornak kirívó sportszerűtlensége (a csatár korábbi klubja, az Arsenal ellen csúnyán letaposta a holland Robin van Persie-t, valamint góljánál hergelte a londoni szurkolókat), az ügyben gyakorlatilag minden érintett megszólal.
    
A Liverpool Rafael Benitez vezetőedző irányításával magyar idő szerint 11:30 órakor tart edzést, amelynek első 15 perce az újságírók számára nyilvános lesz, a spanyol szakvezető 14:15 órakor pedig sajtótájékoztatót tart az Anfield Roadon. 
    
A DVSC-TEVA körülbelül 13 órakor érkezik meg Liverpoolba, Herczeg András klubmenedzser 20 órától válaszol a sajtó képviselőinek, ezt követően pedig tréninget vezényel tanítványainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!