Magyar ünnep a folyó partján - Idén egynapos programmal várták az érdeklődőket

Körmend - Nyolcadik alkalommal rendezték meg szombaton a folyó partján a Rába-parti Magyar Ünnepet. Az időjárás nem volt kegyes a szervezőkhöz, szinte egész nap esett, ám a jókedvet az eső sem tudta elmosni.

Bajdó Bettina

Az idei évben jóval szerényebb körülmények között készültek a szervezők az ünnepre. Tavaly még négy napig tartott a rendezvény, idén egynapos programmal várták az érdeklődőket. Köbli József,  a Rába-parti Fórum Egyesület elnöke a kezdetekről beszélt, a 2005-ös évről, amikor első alkalommal rendezték meg a magyar ünnepet. Az akkori ötlet az volt, hogy a számukra szimpatikus zenekarokat meghívják Körmendre, s családias körülmények között mulassanak egy jót. Akkor több ötlet is felmerült a helyszínt illetően, ám végül úgy döntöttek, hogy a Rába szerelmesei igazán csak a folyó mellett tudnak kikapcsolódni, így jött létre a Rába-parti Magyar Ünnep. Azóta eltelt nyolc év, s bár a körülmények, főként a gazdasági helyzet változott, de a cél, amire hivatott a rendezvény az változatlan maradt. Az elnök hangsúlyozta, idén is az összetartozásra, a baráti kapcsolatokra és a folyó tiszteletére szerették volna felhívni a figyelmet. A rendezvény központjában a családias hangulat állt, a vendégeket kenyérlángossal és nagy öleléssel várták. Nem maradt el idén sem a közös főzés, a jó beszélgetés, voltak gyermekprogramok és berendeztek egy népi játszóteret is. Amíg pedig a kicsik ismerkedtek a játékokkal, a felnőttek megízlelhették a magyar borokat. A rendezvényen délután a zenéé volt a főszerep, a színpadra meghívást kapott  Zsoldos Báró és a Blues Step, a Csillagösvény, az Ismerős Arcok és a Cool Head Klan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!