Megyeszerte sok volt a baleset pénteken

Megyei körkép - A péntek délelőtti gasztonyi, három halálos áldozatot követelő tragédia mellett több baleset nehezítette a közlekedők dolgát Vas megyében.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Pénteken délben - nem messze a három román férfi halálát követelő ütközéstől  - , Gasztony belterületén egy kamion csúszott az árokba. A sofőr Csákánydoroszló felől Rátót irányába közlekedett, amikor a Fő utca egyik lakóháza előtt egy enyhén jobbra ívelő útkanyarulatban az útpadka megsüllyedt a pótkocsi alatt, mire az az árokba csúszott. A felborult, jobb oldalára fordult pótszerelvény megrongálta a lakóház kerítését, illetve mellette lévő szőlőlugast is. Szerencsére senki nem sérült meg.
 
Ugyanebben az időpontban, a 84-es főút kelédi elágazójánál egy csepregi lakos Suzukijával Sümeg felől Sárvár felé haladt, amikor a kelédi elágazónál a STOP táblát figyelmen kívül hagyva a főútra kihajtott elé egy badacsonytomaji férfi vezette Scania pótkocsis nyerges vontató. A Suzuki már nem tudta elkerülni az ütközést, és a nyerges vontató jobb elejének csapódott. Személyi sérülés itt sem történt.

Este nyolc órakor a 87-es főúton Tanakajd és Vasszécsény közötti szakaszán ketten sérültek meg könnyebben egy balesetben. A 15-ös kilométerszelvénynél egy előzési manőver után az autós sodródni kezdett, és ütközött a szemből (Tanakajd irányából) szabályosan közlekedő kocsival. A karambol során az egyk jármű az út menti füves területen állt meg, a két autó sofőrje szenvedett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!