Mentősökre támadt egy férfi a Nyugatinál

Rendőri intézkedésre volt szükség ahhoz, hogy egy zavartan viselkedő férfit a baleseti intézetbe tudjanak szállítani. Az egyik ápoló kezét törte a dulakodásban.

MTI

A kiérkező mentősökre támadt egy férfi a Nyugati pályaudvarnál szombaton, és az egyik ápoló súlyos sérülést szenvedett. A rohamkocsit egy zavartan viselkedő férfihoz hívták ki a 4-es villamosra. A hajléktalan kinézetű, 40 év körüli beteget befektették a mentőautóba, amikor hirtelen agresszívvé vált, és dulakodni kezdett a mentősökkel. E dulakodás közben sérült meg az egyik ápoló.

A támadás miatt kihívták rendőröket és egy másik mentőt is, végül a dulakodó férfit és a megsérült ápolót is a budapesti országos baleseti intézetbe szállították. Kiderült, hogy a mentősnek eltört a kézközépcsontja.

Évente 10-15 súlyos következményekkel járó támadás éri a mentősöket, amikor rendőri intézkedésre is szükség van. De ez csak a jéghegy csúcsa, hiszen a mentősökkel jelentős számban fordulnak elő kisebb, különösebb következményekkel nem járó incidensek, amikor például szitokkal fogadják őket, vagy megrángatják kabátjukat.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!