Motor kiállítás: hatalmas gépsárkányok, quadok és robogók

<b>Budapest</b> - A motorosok örömére a múlt héten hivatalosan is megkezdődött a 2009-es szezon. Túragépek, gyorsasági motorok, quadok és robogók várták csodálóikat öt napon keresztül Magyarország legnagyobb motoros kiállításán és vásárán. Nagy számban találtak gazdára a rendezvényen kiállított gépek és motoros felszerelések.

Maróthy Andrea

Vasárnap véget ért a nyolcadik nemzetközi motortárlat, a Budapesti Motor Kiállítás. A szezonnyitó eseménynek ismét a Hungexpo, Budapesti Vásárközpont „A” pavilonja adott helyet. Idén a tárlat háziasszonya Kovács Nikolett, a 2008-as női motoros Európa bajnokság 3. helyezettje volt. 



Talán ennek köszönhető az, hogy ezúttal igyekeztek a nők kedvére is tenni a szervezők. A kiállításra ellátogató hölgyeket szépségápolási tanáccsal, fitnesz bemutatókkal, jógával és női ügyességi versennyel várták. Míg a gyerekeket játszóház fogadta, valamint a nagyobbak szimulátor pályákon próbálhatták ki magukat, addig a felnőtteknek tesztmotorozásra is lehetőségük volt.



A szakemberek számos jó tanáccsal fogadták az érdeklődőket. Biztonságos vezetési technikákról, a motorok karbantartásáról és védelméről is tájékoztatták a vendégeknek. A nagy nézelődésben elfáradt szemlélődők a napsütéses időnek köszönhetően a kiállító terem melletti területen szívhattak friss levegőt, és tekinthették meg a streetfighter bemutatókat. 



A válság ellenére a Honda és a Yamaha idén is kitett magáért, de nem kellett hiányolni a Ducatti és a Harley Davidson gyönyörű motorjait sem. Bár idén jóval kevesebb üzlet képviseltette magát a standokon, és az előző évekhez képest csekély számú motort vonultattak fel a kiállítók a rendezvényen, mégis órákig csodálhatták a látogatók a hatalmas gépsárkányokat vagy a gyermekeknek tervezett aprócska motorcsodákat. 

A legfrissebb alkotások mellett veterán motorkerékpárokat is megcsodálhattak a csarnokba érkezők. Természetesen a legújabb motorok hátára bárki felpattanhatott, de a már-már műalkotásnak számító átépített motorokra, a mindent a szemnek semmit a kéznek alapszabály volt érvényben. 



A szemet gyönyörködtető látvány mellett, több nyeremény is gazdára várt. A tárlat fődíja egy Harley Davidson egyik gyönyörű motorköltménye - a Harley-Davidson Sportster Iron 883 - volt, amit a belépőjegyek alapján sorsoltak ki a több napos esemény zárónapján. Nagyszerű élménnyel és „tonnányi” prospektussal távozhatott az a negyvenezer motorkedvelő, aki 2009-ben ellátogatott a budapesti kiállító terembe.

Fotók: Maróthy Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!