Nagy dobás: Zsebe Ferenc a Körmend új ügyvezetője

2009. december 1-től, azaz a keddi naptól a piros-feketék korábbi kiválósága, Zsebe Ferenc lett az MJUS-Fortress Körmend új ügyvezetője. Az eddigi csapatvezető, Csák Tamás feladata a szponzorokkal való kapcsolattartás lesz.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Visszatért a körmendi kosárlabdaklubhoz a csapat egykori kiváló, kétszeres bajnok játékosa, Zsebe Ferenc. Az egykori bedobó december 1-jével a piros-fekete klub ügyvezetője lett. Az eddigi csapatvezető, Csák Tamás is marad az együttes mellett, ő a szponzorokkal tartja a kapcsolatot.

- Az én feladatom a játékosokkal, az edzővel, az ügynökökkel való kapcsolattartás, illetve az egyéb ügyvezetői feladatok ellátása lesz, Csák Tamásé pedig a marketing, a szponzorok felkutatása, illetve az együttműködés - mondta Zsebe Ferenc, aki röviden értékelte az MJUS-Fortress Körmend eddigi szereplését is.  - A kezdeti botladozások után a megerősített játékosállománnyal úgy gondolom, szépen teljesítünk. Véleményem szerint akár a legjobb négy közé is érhetünk, persze ez nem elvárás. A cél ugyanis továbbra is a nyolc közé jutás.

- Megszaporodtak a feladatok a csapat környékén - fogalmazott a tulajdonos Szabó-Forrai Zsolt a körmendi kosárcsapat hivatalos honlapján.  - Mivel kiemelten kívánjuk kezelni támogatóinkat és ez a feladat egész embert kíván, ezért Csák Tamás kérte tőlem, hogy ő csak a marketinggal és a kapcsolattartással foglalkozhasson. A csapat és az ügyek vezetésére rögtön adódott az a személy, aki régi motoros a városban. Körmendi, itt él, itt volt kiváló játékos, dolgozott is már a klubnál, a feladat is megfelelő számára, így mindenki jól jár. Zsebe Feri szíve-lelke a csapaté, méltán képviseli a klubot, és Tamás is támogatta az ő személyét. Így tehát mindkét feladatkörre van megfelelő emberünk.

Zsebe Ferenc, a körmendiek Babája játékosként az 1982/83-as idényben mutatkozott be a Rába-parti felnõtt gárdában. Húsz szezont húzott le a piros-feketék soraiban és két bajnoki aranyat - 1986/87 és 1995/96 -, valamint hat Magyar Kupa-sikert könyvelhetett el csapatával. Az eredményeknek köszönhetõen Zsebét 2005-ben beválasztották az elõzõ 50 év 25 legendás magyar férfi játékosa közé. (Még egy vasi szerepel a kiválasztottak listáján, Patonay Imre a 10 edzõlegenda között kapott helyet.) Zsebe edzõi pályafutása is jól kezdõdött, a 2002/03-as idényben egybõl a csúcsra ért - ez volt a körmendi kosárlabdázás történetének harmadik bajnoki címe. Két év múlva a vasi gárda lecsúszott a rájátszásról, és Zsebe helyét Sabáli Balázs vette át. Utódját másodedzõként segítette, majd 2007 nyarán újra kezébe került a karmesteri pálca. Azonban december 19-én, a Nyíregyházától hazai pályán elszenvedett vereség után lemondott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!