Nick Heidfeld Simon Tamás sisakjában versenyez a Nürburgringen

Szombathelyi fiatalember tervezte Nick Heidfeld, német Forma 1-es versenyző hazai pályán viselt sisakjának dizájnját. Simon Tamás több mint kilencezer pályázót előzött meg, ma adta át a Nürburgringen a különleges darabot a pilótának. Sikersztori Savariától a száguldó cirkuszig.

Vas Népe


Győztes dizájn: Simon Tamás (jobbról) átadja Heidfeldnek a sisakot

A szombathelyi Simon Tamás nyerte a Forma 1-es pilóta, Nick Heidfeld által kiírt sisak-dizájn pályázatot. A fiatalember különleges formákat tartalmazó művét több mint 9 ezer beküldött pályamunka közül választották ki. Tamás a Német Nagydíj első szabadedzése előtt adta át Heidfeldnek az általa kitalált motívumokkal diszített sisakot.

Heidfeld úgy nyilatkozott, hogy a hazai futamon mindenképpen különleges fejfedőben szeretett volna versenyezni, ezért ötlötte ki, hogy rajongói tervezzék meg csak a Nürnburgringen használt darabot. A pilóta is meglepődött, hogy több kilencezren vállalkoztak feladatra - közülük a szombatheli Simon Tamás munkája nyerte el leginkább a versenyző és hivatásos dizájnere, Jens Munser tetszését. (Az utóbbi vitte  fel Tamás terveit Heidfeld versenysisakjára.) A különleges darabot a futam után elárverezik, a befolyó pénzt pedig jótékony célra fordítják.



Nick Heidfeld portálja megszólaltatta Simon Tamást is, a boldog nyertes úgy nyilatkozott, hogy nagyon élvezi, hogy ott lehet a futamon. Szintén különleges élmény volt számára a hatalmas médiaérdeklődés, a rengeteg fotós, Heidfeldet pedig szimpatikus emberként és versenyzőként jellemzte. A győztes munkáról cask annyit mondott:

- Ritkán rajzolok, de nagyon szeretem a Forma 1-et.


Heidfeld a szabadedzésen már az új sisakban

Fotók: derwesten.de, nickheifeld.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!