Oszlopok a Zanati út közepén - Ki és mikor javítja meg a megsüllyedt csatornafedelet?

Szombathely - Több, mint tíz napja lassítja a forgalmat a kétsávos Zanati út városból kifelé vezető szakaszán egy megsüllyedt csatornafedél. Először egy, napok óta már két jelzőoszlop figyelmezteti az autósokat a forgalmi akadályra. Hogy mikor lesz újra járható a belső sáv, az azonban még talány. Az viszont jó jel, hogy munkatársunk közélése nyomán immár az a szervezet is tud a problémáról, amelynek feladata lenne az úthiba kijavítása.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Zanati út városból kifelé vezető szakaszán több, mint egy hete kikerült egy 30-as tábla, valamint egy jelzőoszlop, felhívva ezzel a figyelmet a megsüllyedt csatornafedélre. Vélhetően a balesetek elkerülése érdekében - ugyanis sokan a szembe sávba áttérve kerülték az oszlopot - ,  kihelyeztek egy újabb akadályjelzőt, immáron a belső sáv közepére, így az adott szakaszon csak a külső sávban lehet közlekedni.



A Zanai út kivezető szakaszán a belső sávban egyszer csak ott figyel két oszlop 

Fotók: Benkő Sándor


Tapasztaltuk a forgalomlassító hatást hétfőn este a Haladás-Arsenal meccs után, amikor a városból kifelé áramló autóshad (teli nem helyi sofőrökkel), az említett szakaszon szembe találkozott a jelzőoszlopokkal. Mint ahogy az ilyenkor lenni szokott, a külső sávban áramlott a forgalom, a belsőben pedig indexelő autók várták, hogy besorolhassanak, hátha valaki maga elé engedi őket.

Megkérdeztük a SZOVA Zrt. munkatársát, hogy mikorra várható a megsüllyedt csatornafedél szintbe emelése,  azonban átirányítottak bennünket a Közútkezelőhöz, ugyanis a Zanati út azon szakasza már nem a városgazdálkodáshoz tartozik, mondták.



Mikor tűnik el a gödör? - Az autósokat ez érdekli, nem az, kinek a feladata a javítás

A Közútkezelő Kht. művezetője viszont tudtunkra adta, míg a táblák kihelyezése az ő feladatuk (hiszen az út az ő tulajdonukban van), addig a fedél okozta hiba javítása nem, ugyanis a csapadékelvezetőről a városgazdálkodásnak kell gondoskodnia. A Közútkezelő ezt hivatalos levélben jelezte a SZOVA-nak, s azért nem tudhatnak róla és nem kezdték el a javítást - véli a művezető, mert még valószínűleg nem kapták kézhez a levelet.

A bürokrácia fogaskerekei lassan kattognak, úgy tűnik, hogy a telefonos illetve az elektronikus kommunikáció forradalma még nem tapasztalható minden területen...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!