Rekordszámú látogató a jubileumi Őrségi vásáron

A hét végén rendezték meg a harmincadik Őrségi Vásárt. Kirakodóvásár, kulturális és szórakoztató programok várták az érdeklődőket.

Bajdó Bettina

Csütörtökön a Kapornaki Találkozóval kezdődött a négynapos programsorozat, vasárnap este pedig koncerttel zárult az idei Őrségi Vásár.

- Nekünk ez a vásár az összefogás ünnepe - mondta Őr Zoltán polgármester -, hiszen már hónapokkal ezelőtt elkezdtük szervezni az idei vásárt, s egyedül nem sikerült volna megvalósítani az álmainkat. Az önkormányzat munkájában civil szervezetek, vállalkozók, egyházak és magánemberek is segítettek. S a lebonyolításban is részt vesznek. A vásár szervezésébe a környékbeli önkormányzatok is besegítettek.

Kérdésünkre, hogy harminc év alatt nem kopott-e meg a rendezvény fénye, a polgármester így válaszolt: - Egyáltalán nem érzékeljük, hogy az emberek unnák a vásárt, sőt, minden évben úgy mennek el az árusok, hogy biztosítanak afelől, jövőre is jönnek.

A rendezvény idén is ingyenes volt, a parkolásért, a bálokért és az Edda koncertért fizetni kellett. Szombaton a Fáraó együttes gondoskodott a jó hangulatról, vasárnap pedig a Lord állt a színpadra. Volt Máté Péter emlékkoncert, mesejáték, mulatós műsor, s fellépett a Béri Balogh Ádám Táncegyüttes is. Őrségi Folklór Gálát is rendeztek, ahol a környékbeli művészeti csoportok mutatkozhattak be.

Utólag a polgármester elmondta még, az átlagosnál többen látogattak el a rendezvényre, közel húszezren járták végig a vásárt. A hagyományoktól eltérően az időjárás is kegyes volt. Egy kisebb rendbontástól eltekintve nyugodtan zajlott a rendezvény, megrongálták két buszmegálló téglapilléreit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!