Tarisznyával a vállukon, énekszóval ballagtak a diákok (képgalériával)

Szombathely - Több ezer diák búcsúzott el csütörtökön a megyében a középiskolás évektől. A Szent-Györgyi Albert Középiskola tanárai és diákjai tegnap délelőtt búcsúztatták végzőseiket. A végzősök maguk mögött hagyták a gyermekkort, hétfőn az érettségi vár rájuk.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Csütörtök reggel az iskola környékén nagy volt a mozgolódás. A szülők, rokonok, és a barátok virágcsokrokkal, ajándéktáskával a kezükben várták, hogy a ballagók végigjárják  az iskola termeit, s elbúcsúzzanak az ismerős falaktól. A végzősök fél tizenegykor léptek ki a  középiskola ajtaján, s virággal a kezükben, tarisznyával a vállukon, énekszó mellett érkeztek a bejárat elé.  Németh Sándor, az intézmény igazgatója köszöntötte először a végzősöket. 

Végre elérkezett az a nap, melyre olyan sokat készültünk, folytatta az igazgató. Ma magatok mögött hagyjátok a gyermekkort, s megteszitek az első lépéseket  a nagybetűs életben. Emlékszem, amikor négy éve megérkeztetek ide szorongással és  várakozással, s azóta mennyi  minden megváltozott. Próbáltunk sokat adni nektek, emberi értékeket, tudást, s cserébe  mi is  kaptunk tőletek kedvességet, őszinteséget, s szeretet. 



Az igazgató hozzátette: a középiskolás éveket nem lehet elfelejteni, a közös élményekre, a diáknapokra, a szalagavatóra, a kirándulásokra mindig emlékezni fognak. Megpróbáltunk örök értékrendet adni hangsúlyozta az igazgató, mellyel különbséget tudtok tenni jó és rossz között. Ma még az ünneplésé a főszerep, hétfőn viszont nehéz megpróbáltatások várnak rátok, hiszen elkezdődnek az érettségik. 

Németh Sándor megköszönte a szülők és tanárok segítségét, s elmondta még, hogy bár a diákokra új élet, új iskola, új tanárok és új társak várnak, a Szent-Györgyi Albert Középiskola visszavárja őket. 



A Szent-Györgyi iskolában csütörtökön köszönötték a végzősöket  Fotók: Horváth Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!