Tolvajok fosztogatták a vasi templomokat

Három vasi templomban is betörtek a napokban. Az ismeretlen tettesek étékes ezüst és antik kelyheket és készpénzt vittek magukkal miután betörtek a templomokba és felforgatták a sekrestyéket.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Fél egykor érkezett az első bejelentés a vasi rendőrökhöz. Egy meggyeskovácsi lakos telefonált,  hogy betörtek a helyi  templomba. Az ismeretlen elkövető a sekrestye bejáratán levő rácsról lefeszítette a lakatot, majd a bejárati ajtót befeszítve behatolt az épületbe. Értékek után kutatva teljesen felforgatta a sekrestyét, majd feltörte a megtalált perselyt és elvitte a benne lévő mintegy  8 ezer forintot. 

Nem sokkal később Bozsokról érkezett bejelentés: egy helyi lakos elmondta, hogy betörtek a Rákóczi Ferenc utcában levő római katolikus templomba. Hogy pontosan mikor történt a betörés, nem tudni, mivel utoljára január 26-án este óta nem  járt senki  a templomban.  Vélhetően  ezt használta ki a betörő, aki   levágta az ajtón lévő lakatot, majd  befeszítette a bejáratot. A meggyeskovácsi templomhoz hasonlóan itt is felforgatták a sekrestyét. A tettes lefeszítette a falról a templom perselyét, de ki már nem tudta nyitni, így csak a rongálással okozott mintegy 10 ezer forintnyi kárt.

Szombaton este érkezett a harmadik hír: Nemesbődről a plébános jelentette, hogy betörtek a templomba, melynek  helyiségeit felforgatva ezüst és antik kelyheket és kb. 200.000 forint készpénzt vittek el. A tettes valamikor délután háromnegyed négy és este fél tíz között, az ajtót befeszítve jutott be a plébániára. A  bűncselekménnyel 1.480.000, a rongálással 150 ezer forintnyi kárt okozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!