Civil

2015.06.01. 09:20

Léggömbök repítették a magasba a rábahídvégi gyerekek kívánságait

Rábahídvég - A Prinz Gyula Általános Iskola ebben az évben különleges módját választotta a gyermeknap megünneplésének.

Civil Tudósítónktól

Az alsó tagozat székhelyén, Rábahídvégen, több tucat gyerkőc engedett léggömböt a magasba, a zsinórokra pedig rajzzal illusztrált rövid üzeneteket, kívánságokat tartalmazó papírkákat kötöttek, bízva abban, hogy a megfogalmazott álmok egyszer valóra válnak. 

A népes gyereksereg a rábahídvégi focipályán gyülekezett, hogy magasba engedjék a kívánságaikat rejtő lufikat. A kisebb-nagyobb nebulókat nemcsak a tanáraik, hanem szüleik is elkísérték, így az esemény igazán családi hangulatban telt.

Miután az előkészületek sikeresen lezajlottak, Smolczer Tibor, a Prinz Gyula Általános Iskola igazgatójának vezetésével elkezdődött a visszaszámlálás. Tíz másodperc múlva rengeteg színes lufi emelkedett a magasba, a gyermekek nagy-nagy örömére.



Az intézményvezető a következő gondolatokat osztotta meg velünk a rendezvény kapcsán:

- A mai flashmobnak nem csak a mai lufieregetés volt az egyetlen epizódja, április végén ugyanis rendeztünk egy családi napot is, amelyre szintén sokan látogattak el. Akkor drogprevencióval, bűnmegelőzéssel és internethasználattal kapcsolatos előadásokat hallgathattak meg a jelenlévő gyermekek és szüleik, valamint kedvükre sportolhattak az esemény helyszínéül szolgáló, rábahídvégi tájparkban.

- Bízzunk abban, hogy ezek a rendezvények nemcsak élményt nyújtottak a gyermekeink számára, hanem valóban tanulsággal is szolgálnak. Abban pedig főként reménykedünk, hogy a léggömbök segítségével magasba engedett vágyak és álmok egyszer valósággá válnak - tette hozzá az igazgató.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!