Civil

2015.09.27. 13:07

Tündérkertet avattak a táplánszentkeresztiek

Régi álom vált valóra szombaton Táplánszentkereszten, ahol a település - Szarvas József színművész és Kovács Gyula pórszombati erdész, gyümölcsész példáját követve - létrehozta a maga kis Tündérkertjét.

Civil Tudósítónktól

A fákat a legautentikusabb helyről, Kovács Gyulától szerezték be.

Ehhez apropót a Szent Mihály-naphoz kapcsolódó programok teremtettek, amikor a közösség amúgy is együtt van, ünnepel, kikapcsolódik. A település szentkereszti temetőjéhez közeli szabad területen jelölték ki a fák helyét, ott lelt otthonra a 12 fa. Egy kicsike játszóteret körülölelve helyezkednek el a csemeték szép rendben. Három-három almafa, körtefa, cseresznyefa és szilvafa. Bizony még a gyümölcsféléken belül is van differencia, három-háromféle fajta képviselője fog büszkén nőni az égig.

Jó hangulatban, az égiek áldásától megkímélve ültették el a fákat. A gondozók – hiszen minden egyes fának lett gazdája – felkészülten és lelkiismeretesen láttak munkához és családonként vagy éppen civil szervezetenként összefogva látták el a fákat az első adag földdel és vízzel, vállalva, hogy ezentúl gondozzák a választott fájukat.

A kísérőprogramok és a koncertek már a Jókai Mór Művelődési Házban zajlottak. A kicsiknek színező, a nagyobbacskáknak kézműves foglalkozás volt a kínálat, de arcfestésre is lehetett jelentkezni. Frissen – helyben – facsart mustot is kóstolhatott a nagyérdemű, hogy a kellemes délután még vidámabban telhessen. Helyiek által sütött pogácsa is járt mellé.

A színpadi varázslat pedig elsőként az idén ötven esztendős fennállását ünneplő Tavaszi Szél Citerazenekarnak, majd az őket követő BioRitmus zenekarnak jutott, akik éltek is a felkínált lehetőséggel és megénekeltették és -táncoltatták a bátrabbakat. A napot Szent Mihály tüze aranyozta be, a megfogyatkozott, de lelkes közönség mosolyogva, egy szép nap emlékével állta körbe a meggyújtott máglyát a művelődési ház árnyékában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!