Civil

2016.06.13. 09:04

Német és magyar Kolping családok találkoztak Alsópáhokon

Alsópáhok - Négynapos partnertalálkozót tartott a napokban a kaufbeureni és a szombathelyi Kolping Család Egyesület.

Civil Tudósítónktól

1993-ban többségében a Szent Kereszt Lelkészség híveiből, Horváth József plébános támogatásával alakult meg Szombathely Város Kolping Család Egyesülete. Michael Schneider elnök és a szombathelyi prézes közreműködésével partnerkapcsolat jött létre, amely már több mint 23 éve töretlen.

Fotó: A szerző

Június első napjaiban egy alsópáhoki szállodában tartotta partnertalálkozóját a kaufbeureni és a szombathelyi család.

A szombathelyi csoport 22 tagja Szilvágyi Sándorné vezetésével csütörtökön utazott el Szombathelyről. Pénteken közös tihanyi kirándulás színesítette a programot. Este a több mint húsz év közös emlékeit elevenítették fel - fényképeket nézegetve - a résztvevők. Szombaton a keszthelyi kirándulás után meglepetéspartival köszöntötték a házassági évfordulót, illetve születésnapot ünneplő „családtagokat". A szombathelyiek egy képet is ajándékoztak a német csoportnak, amely Kolping Adolfnak az elmúlt évben a Martineum udvarán elültetett, virágzó rózsabokrát, az előtte levő emléktáblát és Kolping Adolf arcképét ábrázolja.

Vasárnap a hotel kápolnájában Helmut Enemoser atya misét celebrált, majd fürdőzéssel folytatódott a program. A délutáni nagy vihar miatt a szállodában búcsúzott el egymástól a két Kolping család.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!