Civil

2016.12.02. 10:31

Ötleteltek a vátiak, így készült az ünnepi dekoráció

Nagy készülődés folyt az első adventi vasárnapot megelőző hetekben Váton.

Civil Tudósítónktól

Példaértékű a civil összetartás a faluban, a település ötletekben gazdag lakosai évente összeülnek, és megvitatják a falu alkalmi "öltözékét". Mindenki hozzátesz valamit minden évben. Idén novemberben vendégköszöntő szalmabábukat, óriási adventi koszorút, falufát és betlehemet készítettek.

Fotó: Kövesdiné Rózsa Viktória

Az ünnepi programok előkészítése és képviselő-testület elé terjesztése Szár Mónika alpolgármester feladata.

Fotó: Kövesdiné Rózsa Viktória

Pup József polgármester elmondta: nagyon büszke a vátiakra, hiszen a falu díszítését évszaknak és ünnepnek megfelelően, önkormányzati anyagi támogatást nem kérve, maguk készítik kicsik és nagyok, fiatalok és idősek - időt és energiát nem sajnálva. Köszönte a helyi lakosok önzetlenségét, kedvességét, kiemelte: ez hatalmas kincs mostanság.

Fotó: Kövesdiné Rózsa Viktória

Most a karácsony kopogtat. A falu karácsonyváró ünnepségét november 27-én délután tartották a helyi játszótér mellett. A rendezvény Zakó Jenő plébános ünnepi szavaival kezdődött, majd megszentelte a falu adventi koszorúját, fáját és betlehemét.

Fotó: Kövesdiné Rózsa Viktória

Majd a polgármester köszöntötte a váti lakosokat, s mondta el ünnepi gondolatatit. Köszöntőjében rámutatott: a várakozás sokszor feszült, reménytelen a hétköznapokban. De nem így van ez adventkor, hiszen a hit és bizalom szenteli meg a várakozást.

Fotó: Kövesdiné Rózsa Viktória

A koszorún az első gyertyát a plébános gyújtotta meg. Gerbert Judit hangulatos adventi előadását követően önkormányzati szeretetvendégségben részesültek a jelenlévők, ahol forró tea és bor mellett különféle finomságokat ízlelve beszélgethettek egymással az advent szellemében várakozó helyiek.

Váradi Renáta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!