Civil

2017.01.30. 17:56

Alma-laki mesék Felsőszölnökön

Felsőszölnök - A hármashatár ölelésében megbúvó Szlovén Mintagazdaság nemcsak gasztronómiai különlegességeket kínál a Felsőszölnökre látogatóknak, hanem lehetőségeket nyújt különféle rendezvények megtartására is.

Civil Tudósítónktól

Az Alma-lak képzési központ többek közt arra szolgál, hogy a környéken élő gazdák megismerjék a gyümölcsfeldolgozáshoz nélkülözhetetlen módszereket. Lehetőségük van arra, hogy mindezt a gyakorlatban is kipróbálják, hisz' az Alma-lakban olyan eszközök állnak a rendelkezésükre, amelyek segítségével gyümölcslevet készíthetnek terményeikből.

A Magyarországi Szlovének Szövetsége és a muraszombati Területi és Tanulmányi Könyvtár január 27-én, a meleg kemence mellett, hagyományélesztő meseestet tartott a felsőszölnöki Alma-lakban.

Fotó: Bajzek Gyöngyi

A mesélés egyik fontos szerepe az együtt töltött minőségi idő, valamint kalandozás a mesék világában, ahol bármi megtörténhet.

A közönség muravidéki nyelvjárásban hallgathatott felnőtteknek szóló meséket Metka Sraka, Ana Sušec, Vesna Radovanovič muravidéki mesemondók tolmácsolásában.

Az est folyamán Ropos Mihály, valamint Holecz Károly a Rába-vidékről mondták el saját meséjüket, elbeszélésüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!